Achiziționarea acțiunilor Twitter de către Musk, anchetată de către SUA
Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA (SEC) investighează modul în care Elon Musk a decis să publice informația conform căreia a cumpărat peste 9% din acțiunile Twitter. Anunțul a venit la începutul lunii aprilie și a dat startul întregii povești a achiziției platformei de socializare.
Conform autorităților americane, dezvăluirea a fost făcută mult prea târziu. Legea spune că oricine cumpără mai mult de 5% din acțiunile unei companii listate public, trebuie să anunțe acest fapt în cel mult 10 zile de la momentul tranzacției. Axios relatează că Elon Musk a cumpărat cele nouă procente pe data de 14 martie, însă a făcut public acest lucru de-abia pe 4 aprilie; 21 de zile mai târziu.
SEC nu doar că a constatat această întârziere, dar a ridicat suspiciuni și cu privire la formularul depus de miliardat cu privire la natura investiției sale. Musk a completat documentele oficiale sub categoria de ”investiții pasive” (13G), însă acțiunile sale ulterioare au demonstrat fix opusul. După ce a devenit cel mai mare acționar al companiei, Musk a anunțat că se va alătura boardului de conducere, apoi Twitter a spus că nu se va mai întâmpla asta. Totul s-a terminat cu anunțul că Musk va cumpăra Twitter în întregime, iar povestea e încă în desfășurare.
SEC încearcă acum să stabilescă de ce Musk nu și-a declarat investițiile ca fiind ”active” dacă a ajuns în punctul în care să cumpere platforma.
Deciziile lui Musk, dar și declarațiile acestuia au atras atenția autorităților din SUA care încep să identifice neregulile pe care miliardarul le-a comis de când a început să se implice activ în soarta Twitter. Rămâne de văzut cum se va termina investigația SEC, însă mulți experți sunt de părere că autoritățile nu mai au ce face atât timp cât boardul de conducere al Twitter și-a dat acordul cu privire la tranzacție.
Articole asemănătoare
Topul celor mai citite publicații online din februarie: Digi24.ro, pe primul loc la capitolul unici. Tabloidele, în continuă scădere
Organul de propagandă rusă Sputnik nu mai funcționează în România
Opoziția din Belarus solicită UE să elimine ”lacunele” sancțiunilor: „Jumătățile de măsură doar vor dăuna”
UPDATE The Guardian prelungește perioada de lucru de acasă, din cauza unui atac ransomware
Australia: Facebook și Google ar fi aproape de a încheia acorduri pentru a plăti mass-media