Elon Musk se alătură consiliului de conducere al Twitter și promite schimbări

Ieri a venit anunțul că Elon Musk a devenit cel mai mare acționar al Twitter, dar vestea despre intrarea acestuia în boardul de conducere al companiei încă se lăsa așteptat. Ei bine, acum e oficial, Elon Musk face parte din boardul de conducere al platformei de socializare.

Actualul șef al Twitter a scris într-un tweet că Musk reprezintă o adiție valoroasă pentru că ”este atât un susținător pasionat, cât și un critic intens al serviciului, ceea ce este exact ceea ce avem nevoie pentru a ne face mai puternici pe termen lung”. Elon Musk i-a mulțumit și s-a arătat nerăbdător să îmbunătățească platforma.

Conform The New York Times, Musk a fost de acord să nu dețină mai mult de 14,9% din acțiunile Twitter și nici să preia compania, dar nu a semnat un acord care să-i interzică să influențeze politicile companiei. De aici nerăbdarea miliardarului de a îmbunătății Twitter.

Twitter spune că lucrează la un buton de edit

Tot ieri, Musk a desfășurat un sondaj de opinie despre introducerea unui buton de edit pentru postările de pe Twitter. Mai bine de 70% dintre cei care au răspuns au fost de acord cu introducerea butonului.

Ei bine, compania a confirmat azi că lucrează la implementarea unei astfel de funcții.

Twitter chiar a glumit, spunând că ”nu, nu am luat ideea dintr-un sondaj”. De fapt, compania lucrează la acest buton de edit încă de anul trecut. Primul anunț cu privire la existența acestui buton a fost făcut pe 1 aprilie, însă utilizatorii nu l-au luat în serioas dat fiind ziua când a fost postat.

Îndelunga perioadă pe care Twitter o dedică implementării butonului de edit este explicată de intenția acestora de a păstra un mediu care nu alterează postările conturilor. Twitter a devenit cunoscut pentru poziția sa de a nu introduce un buton de edit, însă utilizatorii au cerut ani la rând această funcție.

În lipsa unor elemente precum limite de timp, controale și transparență cu privire la ceea ce a fost editat, butonul Edit ar putea fi folosit în mod abuziv pentru a modifica înregistrarea conversației publice. Protejarea integrității acestei conversații publice este prioritatea noastră principală atunci când abordăm această funcție”, a scris managerul de produs al companiei în tweet-ul de mai sus.

Twitter spune că lucrează de cel puțin un an la acest buton de edit, iar Elon Musk a făcut un sondaj de opinie despre introducerea acestei funcții cu o zi de anunțul oficial al companiei. Nu știu cum ți se pare ție, dar mie îmi pare un artificiu ieftin din partea lui Musk. Face un sondaj despre cea mai cerută funcție, ca să pară că a contribuit și el la viitoarea implementare a ei. Sau poate sunt eu prea critic și doar a făcut-o ca să testeze apele.

Oricum ar fi, relația Twitter-Musk este una interesantă și una care va produce niște schimbări (fie ele mari sau mici).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *