Ce au discutat șefa CNA și deputatul USR Bulai despre Revelionul TVR

Așa cum a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute, președintele comisiei mass-media din Parlament s-a întâlnit cu șefa CNA într-un cadru informal.

Conform postării de Facebook realizată de politicianul USR după întâlnire, el și Monica Gubernat au discutat pe marginea Revelionului de la TVR (subiectul pentru care s-ar fi și întâlnit), dar și despre cele patru mandate din Consiliul Național al Audiovizualului care trebuie reînnoite, dar și “automatizarea CNA”.

Bulai susține că Monica Gubernat i-a dat asigurări că „a luat cunoștință de sesizarea ministrului Vlad Voiculescu și că există mai multe petiții, inclusiv de la telespectatori obișnuiți ai Televiziunii publice”, dar și că CNA „va lua în discuție” subiectul „cu maximă rapiditate”.

În plus, la Consiliul Național al Audiovizualului, două posturi sunt deja rămase vacante, iar alte două – ale lui Radu Herjeu și Dorina Rusu – urmează să expire la începutul lunii următoare. Unul dintre membri trebuie numit de Președinte, unul de Camera Deputaților și doi de Guvern.

Nu în ultimul rând, Bulai a afirmat că CNA a câștigat un proiect pe fonduri europene de digitalizare care va fi folosit cel mai probabil pentru a automatiza procesul ce urmărire a emisiunilor TV prin tehnologia speech-to-text.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *