Aplicația Facebook, imposibil de șters de pe smartphone-urile Samsung

Strategiile de marketing ale companiei deținute de Mark Zuckerberg – cele care au ieșit la iveală – au fost criticate în nenumărate rânduri, ba chiar au fost văzute chiar ca o amenințare la adresa libertăților. Nici cea mai recentă descoperire făcut de Bloomberg nu înfrumusețează imaginea pe care Facebook o are.

Cei mai mulți utilizatori de Android au putut să observe că aplicația rețelei de socializare nu poate fi ștearsă, întrucât aceasta vine pre-instalată. Facebook a devenit un blotware, adică o aplicație permanentă, care nu permite eliminarea sa de pe device, ci doar blocarea acesteia, conform The Guardian.

Facebook a reușit să pună această schemă în practică prin semnarea unor acorduri cu Android și Samsung. Printre device-urile afectate se numără și Samsung Galaxy S8. Nu se știe câte astfel de documente au fost semnate, iar compania lui Mark Zuckerberg n-a dorit să comenteze natura economică a acordurilor.

Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la incorporarea aplicațiilor (care nu aparțin producătorului) în sistemele de operare, întrucât nu se creează competiție, dar și pentru că încrederea utilizatorilor poate scădea. Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al gigantului american a afirmat că Facebook dorește să ofere utilizatorilor Android cea mai bună experiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *