Primăria Capitalei vrea să dea în judecată Libertatea, acuzând că documentele dintr-o investigație au fost ”obținute într-un mod ocult”

În urma publicării unei investigații despre achiziționarea defectuoasă a mai multor tramvaie de către PMB, instituția condusă de Gabriela Firea a anunțat că dă în judecată Libertatea.

Primăria Municipiului București a afirmat, printr-un comunicat de presă, că va chema publicația condusă de Cătălin Tolontan în fața instanței, pentru afirmațiile ce dăunează imaginii instituției. Vizate sunt, totodată, toate publicațiile ”care, prin răspândirea unor informații părtinitoare, incomplete sau incorete, aduc prejudicii de imaginea instituției”, conform Paginademedia.ro.

Amintim faptul că Libertatea a publicat o investigație privind achiziționarea a 100 de tramvaie de către PMB. Cotidianul notează, însă, că Primăria Capitalei nu a respectat avertizările emise de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice privind compania turcă Durmazlar Makina Sanayi. ANAP a sesizat „abateri cu privire la aspectele de calitate și/sau de regularitate cuprinse în listele de verificare”, însă isntituția condusă de Gabriela Firea a continuat achiziționarea tramvaielor.

În comunicatul emis presei, PMB afirmă că GDPR-ul a fost încălcat prin „Publicarea numelor și a semnăturilor membrilor comisiei, în încercarea de a pune presiune pe aceștia”, dar și că documentele publicate de Libertatea au fost ”obținute într-un mod ocult”. Vizate sunt și publicațiile ce au preluat informațiile cotidianului, mai arată Paginademedia.ro.

Amintim că nu e prima oară când Libertatea și Gabriela Firea se află într-un conflict. În august 2018, cotidianul a publicat o investigație privind activitatea edilului Capitalei și a soțului acesteia, primarul Voluntariului. În comunicatul publicat și pe site-ul PMB, Firea s-a arătat deranjată de comparația cu personajele serialului House of Cards de pe Netflix, dar a și acuzat că publicația nu i-a oferit drept la replică. În schimb, Libertatea s-a apărat, susținând că ”a respectat regulile presei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *