Elon Musk va cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari

Twitter a anunțat că va accepta oferta lui Elon Musk de 44 de miliarde de dolari. Musk va deține întreaga companie și , astfel, Twitter va deveni o companie privată.

După ce anunțul a devenit public, Elon Musk a reacționat printr-o postare pe Twitter unde a declarat, printre altele, că va elimina boții de spam de pe platformă și va autentifica toții oameni care au cont pe Twitter.

Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este centrul digital în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii. De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, eliminând roboții de spam și autentificând toți oamenii”, a declarat Musk în tweet.

Reacția angajaților Twitter

Potrivit unor surse din interiorul companiei care au vorbit cu The New York Times, majoritatea angajaților nu a primit vești cu privire la achiziția miliardarului și nici detalii despre ce se va întâmpla în viitorul apropiat, deși au încercat să vorbească cu actualul director al Twitter, Parag Agrawal, dar chiar și cu Elon Musk.

Odată încheiată tranzacția, nu știm în ce direcție va merge această companie”, a spus Agrawal atunci când a fost întrebat de viitorul Twitter. Sursele consultate de NY Times au declarat că a fost ”frustrant” să afle ce se va întâmpla cu Twitter citind știrile sau urmărind diverse comentarii publicate chiar pe platforma de socializare.

Reacțiile nu au fost chiar entuziaste, mulți temându-se că Elon Musk și ideile sale despre moderarea conținutului vor șterge întreaga muncă depusă de Twitter până acum de a scăpa de toxicitatea de pe platforma sa.

Cu toate astea, nu toți angajații văd cu ochi răi această achiziție. O parte dintre ei sunt de părere că algoritmul Twitter trebuie schimbat -așa cum a subliniat și Musk- și că privatizarea ar putea ajuta compania care nu a performat financiar în ultima perioadă.

Reacția fondatorului Twitter

Jack Dorsey, fondatarul Twitter, a reacționat într-un thread pe Twitter unde a aplăudat decizia lui Musk de a cumpăra compania.

În principiu, nu cred că cineva ar trebui să dețină sau să administreze Twitter. Acesta vrea să fie un bun public la nivel de protocol, nu o companie. Cu toate acestea, Elon este singura soluție în care am încredere pentru a rezolva problema de a fi o companie. Am încredere în misiunea sa de a extinde lumina conștiinței”, a declarat Dorsey, care a fost și directorul companiei până în 2021.

Lumina conștiinței” așa cum numește Dorsey această achiziție s-ar putea dovedi a fi chiar opusul. Fixația lui Musk de a vedea dreptul la libera exprima ca un mijloc prin care și cele mai deplasate lucruri să fie spuse fără a avea vreo responsabilitate asupra declarațiilor este o tendință de care platformele de social media învață să scape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *