Putin susține că Rusia a dejucat planul de asasinare a unui jurnalist pro-Kremlin

Într-o întâlnire cu procurorii de top ai Rusiei, Vladimir Putin a continuat tirada acuzațiilor la adresa Occidentului, de această dată acuzând că un jurnalist pro-Kremlin a fost ținta unui asasinat.

Concret, liderul rus a afirmat că serviciul de intelligence FSB a dejucat planul unui “grup terorist” care viza un cunoscut jurnalist TV rus. Acesta a declarat că Rusia deține dovezi „indisputabile” în această privință, însă acestea întârzie să apară, conform The Guardian.

„După ce s-a confruntat cu un fiasco informațional în Rusia, Occidentul s-a orientat acum către încercări de a ucide jurnaliști ruși”, a continuat Putin.

Declarația liderului de la Kremlin a fost urmată rapid de o știre publicată de agenția de presă TASS, care raporta că serviciul de securitate rus a arestat mai mulți membri ai unei organizații neo-naziste, National Socialism/White Power, care ar fi acționat la ordinul Ucrainei. Ținta era prezentatorul TV  Vladimir Solovyev.

Mercenarii, armele și Sims

Articolul din TASS a fost însoțit și de imagini realizate în timpul descinderii. În urma perchezițiilor, FSB a raportat sechestrarea mai multor arme, a opt cocktailuri Molotov, sașe pistoale, precum și presupuse pașapoarte ucrainene, simboluri naziste, un portret al lui Hitler, droguri și, desigur, mai multe CD-uri care conțineau jocuri din seria Sims.

Din imagini se remarcă însă că posibilii asasini nu erau la curent cu ultimele jocuri lansate de EA, întrucât dețineau copii al Sims 3. Într-o notă mai serioasă, deși este imposibil de spus cu exactitate motivul pentru care FSB ar fi plantat jocurile din seria Sims 3 în lucrurile unor așa-ziși asasini, o explicație posibilă ar fi că jocul are conținut LGBTQ+, considerat de guvern a fi propagandă și interzis astfel persoanelor sub 18 ani.

Un articol pe același subiect a fost publicat și de RIA Novosti, care detalia că au fost arestate șase persoane în legătură tentativa de asasinat asupra lui Solovyev. Invocând surse din FSB, instituția media afirma că aceeași organizație ar mai fi atacuri împotriva șefei rețelei de știri RT, Margarita Simonyan, și prezentatorul TV pro-Kremlin Dmitri Kiselyov, precum și alți jurnaliști de stat foarte cunoscuți.

Putin: „Sarcina de a diviza societatea rusă a ajuns în prim-plan pentru Occident”

Tot luni, Vladimir Putin a mai spus că Occidentul încearcă să distrugă Rusia din interior: „Sarcina de a diviza societatea rusă, de a distruge țara din interior, a ajuns în prim-plan pentru Occident, dar eforturile lor vor eșua”, a spus acesta, adăugând că societatea rusă „nu a fost niciodată mai unită”.

Însă declarațiile liderului de la Kremlin nu s-a oprit aici. Putin a mai acuzat Vestul că se folosește de presa străină, dar și de social media, pentru a organiza „provocări” împotriva forțelor armate ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *