Un reporter a fost agresat de israelienii naționaliști, în timpul unui marș

Iyad Harab, jurnalist la postul israelian de televiziune Kann News, a fost bătut și jefuit. Reporterul filma violențele din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est, din vecinătatea „marșului steagului”, ținut de evreii naționaliști.

Harab a spus într-un video pe care l-a făcut ulterior că mai întâi a fost atacat cu spray cu piper sau gaze lacrimogene de niște tineri evrei, deranjați că jurnalistul îi filma. Odată ce Harab a căzut la pământ, aceștia au venit cu bețe și au început să-l lovească în cap, în spate și picioare, conform CNN.

Poliția israeliană a arestat deja doi suspecți, care ar fi fost prezenți atunci când jurnalistul a fost bătut cu bestialitate. De asemenea, aceștia au fost acuzați și că i-ar fi furat telefonul lui Harab, după ce l-au lăsat inconștient. „În urma atacului, jurnalistul a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a mai declarat poliția.

Totuși, Harab a acuzat polițiștii israelieni prezenți la scenă bătăii sale că „nu au mișcat un deget” atunci când a strigat după ajutor. CNN spune însă că atât filmările lor, cât și ale altor corespondenți arată că polițiștii israelieni au încercat să-l ajute pe jurnalist după ce acesta fusese bătut, aducându-i apă.

Sheikh Jarrah este un cartier din Ierusalimul de Est, aproape de Orașul Vechi, cunoscut pentru confruntările violente dintre palestinieni și israelieni. La „marșul steagului” de duminică, au avut loc mai multe atacuri violente din partea evreilor extremiști îndreptate asupra palestinienilor și reporterilor. Cel mai adesea, aceste atacuri au constat în pulverizarea de spray cu piper și aruncatul de bețe sau sticle cu apă înspre reporterii veniți să filmeze demonstrația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *