Elon Musk nu se va mai alătura consiliului de conducere, anunță Twitter

Săptămâna trecută, Twitter anunța că îl va primi pe Elon Musk în consiliul de conducere al companiei după ce miliardarul a cumpărat 9.2% din acțiunile platformei de socializare. Lucrurile nu mai stau așa, însă. Șeful actual al Twitter, Parag Agrawal a anunțat într-un tweet că Elon Musk nu se va mai alătura boardului.

Numirea lui Elon în consiliu urma să intre oficial în vigoare la 9 aprilie, dar Elon a anunțat în aceeași dimineață că nu se va mai alătura consiliului. Cred că este mai bine așa”, a scris Agrawal în postare.

Deși nu se va alătura consiliului, șeful Twitter spune că Elon Musk este unul dintre cei mai mari acționari ai companiei și o să rămână ”deschiși la sugestiile sale”.

Motivul din spatele acestei decizii nu este clar, însă Musk a postat o serie de tweet-uri în weekend care denotă orice mai puțin responsabilitate. Unele dintre cele mai controversate tweet-uri (unul despre sediul din San Francisco al Twitter care ar trebui să fie închis și transformat într-un adăpost pentru persoanele homeless, iar altul care cerea ca Twitter să nu mai ruleze reclame deloc pe platforma sa) au fost șterse. Singurul care a rămas este unul în care Elon Musk se întreabă (sau întreabă) dacă Twitter e pe moarte.

Totuși, cel mai interesant lucru care s-a întâmplat în urma deciziei de a nu se alătura boardului este faptul că Musk nu va mai fi obligat să respecte un acord anterior pe care l-a semnat cu compania. Conform The New York Times, săptămâna trecută miliardarul se angajase să nu cumpere mai mult de 14,9% din acțiunile Twitter și să nu preia conducerea companiei.

De acum încolo, Elon Musk va putea să cumpere tot mai multe acțiuni și, de ce nu, să dorească să preia Twitter cu totul. Este greu de prezis dacă se va întâmpla acest lucru. După cum bine vezi, nu te poți baza pe deciziile luate de Musk.