Scandal pe Facebook în jurul Poliției Române. Victor Ciutacu, primele comentarii EXCLUSIV

În plin scandal legat de plăcuțele cu mesaj anti-PSD, Poliția Română este atacată de cetățeni în mediul online. Mobilizarea pe Facebook pentru decredibilizarea instituției face înconjurul țării și stârnește reacții în lanț.

În acest context, Mediastandard.ro a luat legătura cu jurnalistul Victor Ciutacu, pentru a comenta ultimele evenimente.

Cum comentați acțiunile Poliției Române în legătură cu plăcuțele de înmatriculare, având în vedere ultimul scandal?

Victor Ciutacu: Aici este o poveste lungă și e de discutat acțiunile ambelor părți. Acțiunile Poliției Române au fost incoerente, cumva dirijate de o panică inexplicabilă pentru niște oameni care ar trebui să știe legislația în vigoare. Au răspuns la o provocare și au răspuns prost, pentru că ceea ce a făcut domnul din Suedia, care acum zgârie pe la ușa Poliției să își ia înapoi carnetul că moare de foame fără el, exact asta a fost o acțiune de provocare, o provocare de care a profitat cu mare talent și aplicație propaganda anti-PSD și atunci Poliția s-a trezit cu un cartof fierbinte în brațe cu care nu a știut ce să facă, și într-un final a ajuns la o poveste, la o ursărie penibilă în care șefii Poliției au ajuns să facă conferințe de presă în care să explice de ce un agent de circulație a ridicat numărul unui șofer, indiferent cine a fost șoferul. Întrebarea se pune, și ar trebui să răspundă cei de la Poliția de Frontieră, cum a intrat omul acela în țară? Pentru că eu aici aș nota declarația domnului Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, care spunea că are serioase îndoieli că șoferul ar fi intrat cu numărul obscen în țară și avansa ipoteza potrivit căreia omul a avut plăcuțele în portbagaj, a avut numărul original și abia după ce a intrat în România și l-a schimbat și a făcut tot bâlciul pe care l-a făcut. Oricum, e o imagine ridicolă și o imagine a degradării în care a ajuns societatea românească. Dacă asta este principala temă de dezbatere a politicii românești, o înjurătură grobială la adresa partidului de guvernământ, atunci avem o problemă și cu societatea românească și cu opoziția, care demonstrează că altceva chiar nu are ca proiect, decât eternul M*ie PSD. Ceea e spune multe despre noi.”

În ultimele 24 de ore a avut loc pe Facebook o mobilizare rapidă care viza discreditarea paginii oficiale a Poliției Române, ca o consecință a acuzațiilor de supunere politică. Cum comentați?

„Nu, ca o consecință a acțiunilor propagandei, care așa face de fiecare dată, în frunte cu Godină și cu alte vârfuri de lance după care se ia lumea. Da, am văzut acțiunea. Așa, și dacă Poliția are rating 4 sau are rating 1,6 pe Facebook, nu mai funcționează? Poate instituțiile din România ar trebui să priceapă odată că ele sunt instituții care trebuie să funcționeze în viața reală, nu în lumea virtuală. Cu sau fără steluțele alea, Poliția trebuie să își facă treaba, exact cea cu care a fost învestită de legea de organizare și funcționare.”

Ca reacție la această mobilizare, anumiți ofițeri ar fi cerut prin mesaje private o recenzie bună. Ce credeți despre acest lucru?

 În măsura în care sunt valabile și nu sunt niște fake-uri, e altă tâmpenie. Și sper, totuși, că nu a fost o acțiune oficială a Poliției Române și că au fost doar niște inițiative ale unor angajați ai Poliției Române, altă tâmpenie. Repet, Poliția Română trebuie să funcționeze conform legii, cu o stea și jumătate sau cu 4 stele pe Facebook. Viața se petrece în realitate, la aer, pe pământ, nu pe Facebook.”

Au apărut acuzații potrivit cărora cei care administrează pagina ofilială de Facebook a Poliției Române, ar fi dat „report” celor care au dat o stea. Există chiar și un grup de dezbatere pe această temă.

Și dacă s-ar fi întâmplat așa care e problema? Și care e influența ei asupra vieții noastre? Că se bat unii în reporturi pe Facebook? În România există 18 milioane de locuitori sau câți există. Am foarte mari dubii că toți stau să intre, înainte să sune la 112, pe pagina de Facebook a Poliției să vadă câte stele are.”

1 Comentariu

  1. Problema la ultima intrebare este ca nu dai report cuiva pe fb fiindca ti-a lasat o recenzie proasta sau 1 stea, si nu-i stergi recenzia negativa ( incalci dreptul la libera exprimare).
    In al doilea rand ORGANELE sunt platite din bani publici ( de la mime si restul 17999 milioane ce lucram pe rupte in 3 schimburi), si ar trebui sa cunoasca si sa aplice legile tarii( sa-si faca datoria) unilateral, fara nepotisme sau menajamente politice sau de alt ordin!!!
    Legea e lege ptr toti cetatenii tarii, indiferent de statutul sau clasa sociala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *