Viralul zilei: Scandalul plăcuțelor anti-PSD a făcut înconjurul lumii, grație Euronews

Scandalull plăcuțelor mașinii înmatriculate în Suedia cu mesaj anti-PSD a făcut înconjurul lumii, după ce Euronews a publicat filmarea cu polițiștii ce scot numerele autovehiculului bucureșteanului Răzvan Ștefănescu.

Clipul, ce a stârnit dezbateri privind libertatea de exprimare, Convenția de la Viena dar și de supunerea politică a Poliției Române, are și niște comentarii în engleză adăugate de publicație, ce se traduc astfel: „Placutele suedeze ale lui Razvan Stefanescu sunt cele mai cunoscute din Romania. Dar mesajul lor a atras atentia Politiei. Rezidentul in Suedia a profitat de legile care ii permit personalizarea placutelor de inmatriculare. Literele pe care le-a ales se traduc prin „FUCK PSD. PSD sunt initialele partidului de guvernamant, Partidul Social Democrat”, confrom Ziare.com.

La doar câteva ore de la publicarea filmării pe pagina de Facebook a Euronews s-au strâns deja peste 100.000 de vizualizări, în timp ce comentariile sunt de ordinul sutelor.

Romanian police confiscate Swedish number plate that insulted government

Romanian police have confiscated a Swedish number plate which translates into Romanian as “F*** PSD”. The plates were widely publicised on social media as an attack on the ruling Social Democrat Party, known by its acronym PSD. However, the car had been previously stopped several times without consequences as the personalised registration was legally issued in Sweden.Read more: http://bit.ly/2M38tzb

Gepostet von Euronews English am Dienstag, 31. Juli 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *