„Prietenii adevărați la nevoie se cunosc”. Unul dintre liderii opoziției din Belarus, apel la români

Svetlana Tihanovskaia, contracandidata lui Aleksander Lukashenko la alegerile prezidențiale, a făcut un apel la români, în contextul protestelor ce au cuprins Belarusul de aproape trei luni.

Liderul opoziției a multumit societății civile și președintelui Klaus Iohannis pentru că au susținut cauza belarușilor anti-Lukashenko printr-o scrisoare trimisă Uniunii Europene, conform Mediafax.

Tihanovskaia a spus că „Prietenii adevărați la nevoie se cunosc”.

„Aş vrea să îmi exprim aprecierea faţă de prietenii noştri români, al căror preşedinte, pe 21 septembrie, împreună cu colegii din Lituania şi Polonia, au trimis o scrisoare către comunitatea europeană, să se asigure că belaruşii primesc sprijinul de care avem atât de mare nevoie, pentru tranziţia economică, politică şi socială”, a afirmat activista.

Declarațiile Svetlanei Tihanovskaia au fost făcute în cadrul conferinței organizate de Ambasada Lituaniei în România și Centrul pentru Prevenirea Conflictelor, la București.

La scurt timp de la anunțarea victoriei “ultimului dictator din Europa”, Tihanovskaia a dispărut după o întâlnire cu autoritățile electorale. Următoarea veste cu privire la dispariția activistei a venit din partea ministrului de Externe lituanian, care a afirmat că aceasta se află pe teritoriul Lituaniei și este în siguranță.

La începutul lunii octombrie, Rusia a inclus-o pe lista de persoane urmărite, din cauza mandatului de arestare emis de Belarus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *