Hackeri nord-coreeni ar fi furat date despre vaccinul Pfizer, spune un parlamentar sud-coreean

Un parlamentar din Coreea de Sud susţine că regimul de la Pyongyang ar fi reuşit să obţină informaţii importante despre vaccinul anti-Covid de la Pfizer, prin intermediul unor hackeri.

Ha Tae-keung a afirmat marți, 16 februarie, că Serviciul Național de Informații a informat mai mulți parlamentari cu privire la presupusul atac, însă atât agenția de spionaj a Coreei de Sud, cât și Coreea de Nord au refuzat să comenteze subiectul, conform CNN.

Nu ar fi prima oară când regimul condus de Kim Jong-un ar fi vizat informații legate de tratarea și prevenirea Covid-19. În noiembrie, Microsoft a informat că atacurile cibernetice din Coreea de Nord au fost îndreptate către producătorii de vaccinuri, uneori „deghizându-se în reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății”.

În aceeași lună, un articol publicat pe Reuters dezvăluia că hackerii controlați de Pyongyang au efectuat un atac cibernetic împotriva dezvoltatorului britanic de vaccin coronavirus AstraZeneca, făcându-se drept recrutor și abordând personalul companiei farmaceutice – inclusiv cei care lucrează la cercetarea Covid-19 – cu oferte de locuri de muncă false.

Totuși, Coreea de Nord ar urma să primească aproape 2 milioane de doze de coronavirus AstraZeneca-Oxford, prin inițiativa COVAX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *