Steve Wozniak, cel mai recent nume care se alătură campaniei #deletefacebook

Cine mai e și Steve Wozniak?, vor spune, poate, unii. N-am auzit de el. Dacă nu își șterge contul de Facebook Mark Zuckerberg însuși, atunci oricine s-ar alătura campaniei #deletefacebook este degeaba.

Sigur, poate că așa este. Dar, pe de altă parte, Steve Wozniak nu este chiar nimeni. Ba chiar dimpotrivă, din moment ce el a construit, efectiv, proto-computerul Apple I, pentru ca ulterior să lanseze legendara marcă Apple alături de Steve Jobs.

Cât privește motivul pentru care a părăsit rețeaua de socializare, acesta și-a motivat gestul în felul următor: „Userii oferă Facebook toate detaliile vieții lor, iar Facebook… face o grămadă de bani din publicitate de pe urma acestui lucru. Profiturile se bazează pe informațiile utilizatorilor, dar aceștia nu primesc din profituri nimic înapoi.”

Steve Wozniak nu s-a oprit însă aici, profitând de ocazie pentru a face reclamă companiei pe care a fondat-o: „Apple face bani de pe urma produselor de calitate, nu de pe urma voastră. Pentru că, atunci când vine vorba de Facebook, produsul sunteți chiar voi.”

Inginerul și inventatorul american a mai făcut însă și alte declarații interesante în aceste zile, una dintre acestea referindu-se la presupusul moment când inteligența artificială ar urma să o egaleze sau chiar depășească pe cea a oamenilor: Nu cred deloc în asta. Cred că A-ul din inteligența artificală este corect, dar oamenii devin confuzi și cred că e și inteligent.

Sursa foto: cnet.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *