Cinci ani de la Colectiv. TVR va difuza un documentar despre trei supraviețuitori și un medic

Pe 30 octombrie, la cinci ani de la tragedia de la Colectic, TVR va difuza un documentar despre povestea a trei supraviețuitori.

“Omul care dăruiește oglinzi” are în centru întâlnirea a trei victime cu medicul Felix Popescu, care a încercat încă de atunci să ajute supraviețuitorii să își revină din punct de vedere fizic, prin intervenții chirurgicale, informează Paginademedia.

Oana, Adina și Alex sunt doar trei dintre cei 30 de pacienți pe care cadrul medical i-a ajutat să își recapăte părul. Felix Popescu a reușit să realizeze chiar și un implant de păr pe grefă de piele, primul de acest fel din lume.

Documentarea și realizarea filmului au durat un an și două luni, iar poveștile Oanei, Adinei și cea a lui Alex m-au încărcat peste măsură. În primul rând, ei nu mai aveau încredere în jurnaliști, pentru că, timp de cinci ani, le-au fost adresate o serie de întrebări incomode din dorința de a impresiona publicul cu orice preț.

Am avut nevoie de mult timp până am construit o relație cu cei trei tineri; pe Alex l-am așteptat șase luni pentru a se convinge că poate discuta deschis cu mine și pentru a mă cunoaște dincolo de profesie”, a afirmat Alina Amza, cea care a realizat documentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *