După suspendarea jurnaliștilor, Musk face un sondaj despre plecarea sa de la conducerea Twitter

Elon Musk a postat un sondaj de opinie pe Twitter în care își întreabă urmăritorii dacă ar trebui să plece de la conducerea platformei de socializare. Postarea vine în urma scandalului suspendării mai multor jurnaliști care au scris despre Musk și contul de Twitter care urmărea avionul miliardarului.

La finalul săptămânii trecute, Twitter a suspendat conturile mai multor jurnaliști care scriau despre suspendarea unui alt cont, ElonJet, care urmărea deplasările avionului lui Musk. Motivul invocat de miliardar a fost că simpla mențiune a ElonJet înseamnă că jurnaliștii au dezvăluit locația sa în timp real, deci vinovați de doxxing.

Bineînțeles, acest lucru este complet neadevărat. Jurnaliștii nu doar că nu i-au făcut doxxing lui Musk, ci își făceau treaba și scriau despre subiectul interdicției contului ElonJet. Într-o intervenție cu alți jurnaliști care discutau suspendările colegilor lor de breaslă, Musk a explicat pe scurt faptul că doxxingul nu este acceptat sub nicio formă, însă a ieșit din conferință imediat după ce unul dintre jurnaliștii suspendați i-a explicat că simpla mențiune a ElonJet nu reprezintă o ofensă.

Ca o scurtă paranteză, deși conturile suspendate ar trebui să fie interzise de a mai interacționa pe Twitter, acestea pot să se alăture conferințelor audio Twitter Spaces, de asta unul dintre jurnaliștii suspendați a putut să-i dea replică lui Musk.

După valul de reacții negative din partea utilizatorilor Twitter, dar și a publicațiilor jurnaliștilor suspendați (CNN, The New York Times și The Washington Post, printre altele), Musk a redat accesul conturilor, ținând să menționeze, din nou, că acestea au făcut doxxing.

Acum, Musk a postat un sondaj în care urmăritorii săi sunt întrebați dacă sunt de acord sau nu cu plecarea sa de la conducerea Twitter. Până la momentul publicării acestui articol, peste 57% dintre răspunsuri spun că miliardarul ar trebui să renunțe la poziția sa.

Musk are un istoric cu privire la deciziile pe care le ia în baza sondajelor pe care le face pe contul său, cel mai controversat fiind cel în care a decis să îi redea contul lui Donald Trump.

Indiferent de rezultatul sondajului, miliardarul va pleca oricum de la conducerea Twitter. Acum o lună anunța acest lucru, asigurând investitorii Tesla că nu plănuiește să rămână la șefia platformei de socializare pentru totdeauna. Cel mai probabil, tot ce face acum este o manevră de PR pentru a da impresia de răspundere pentru numeroasele scandaluri pe care le-a generat de când a preluat Twitter, care au afectat în mod direct acțiunile Tesla și, în consecință, averea personală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *