Musk vinde alte 3,5 miliarde de dolari din acțiunile Tesla –a doua oară de când a preluat Twitter

Elon Musk continuă să vândă din acțiunile Tesla pe care le deține. De data asta a vândut stocuri în valoare de peste 3.5 miliarde de dolari. Este a patra oară când vinde acțiuni Tesla de când a anunțat că va cumpăra Twitter și a doua oară de când conduce compania de socializare.

După ce a vândut acțiuni de o valoare similară la începutul lunii noiembrie, Musk pare să recurgă constant la banii Tesla pentru a-și acoperi pierderile pe care le suferă din pricina Twitter. Deja a promis de două ori că nu se va mai atinge de stocurile companiei, iar faptul că nu respectă acest lucru a început să irite investitorii Tesla, care pun sub semnul întrebării comportamentul lui Musk.

Elon a abandonat Tesla, iar Tesla nu are un CEO funcțional. Suntem doar niște prostănaci care țin stocurile devalorizate ale lui Elon?”, a declarat al treilea cel mai mare investior al Tesla, citat de Reuters.

Această noua tranșă ridică totalul valorii acțiunilor Tesla vândute la puțin peste 39 de miliarde de dolari, conform The Wall Street Journal. Din noiembrie 2021 –atunci când stocurile companiei au înregistrat cel mai ridicat nivel de tranzacționare– și până acum, Tesla a pierdut peste 700 de miliarde în valoarea de piață. Mai grăitor este faptul că, de când Musk a preluat Twitter, acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 30%, o parte din vină purtând-o și aceste vânzări pe care miliardarul le-a făcut din aprilie, atunci când a anunțat oficial că vrea să preia platforma de social media.

Lesne de înțeles de ce investitorii companiei sunt frustrați de faptul că Musk nu doar că pare să ignore ce se întâmplă, dar se folosește de activele Tesla pentru a plăti datoria pe care achiziția Twitter a lăsat-o în urmă.

Din cauza acestei scăderi constante, Elon Musk și-a pierdut titlul neoficial de cel mai bogat om de pe planetă, averea personală scăzându-i la aproape 178 de miliarde de dolari. Situația de acum nu face decât să întărească deja cunoscuta zicală „Tesla e Musk și Musk e Tesla”, citată chiar și de experți.

La fel cum spuneam și în noiembrie, rămâne de văzut cât sunt dispuși investitorii să accepte Tesla ca fiind portofelul care alimentează toate celelalte proiecte ale lui Musk. Pănă acum, însă, se pare că Twitter este principala companie pe care miliardarul se concentrează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *