Versiunea 17.5 a iOS reafișează poze șterse cu ani în urmă

Noul update al sistemului de operare iOS al Apple pare să vină la pachet cu o eroare neobișnuită. Mai mulți utilizatori au raportat că – după actualizarea la versiunea 17.5 a iOS – au reapărut mai multe poze care fuseseră șterse chiar și cu ani în urmă.

Problema a fost semnalată pe Reddit, unde oamenii care s-au lovit de această eroare, susțin că pozele șterse anterior actualizării au reapărut acum în albumul foto. Utilizatorul care a făcut postarea originală a spus că o poză pe care a șters-o în 2021 îi apare în pagina de poze recente. Deși sistemul de operare iOS oferă posibilitatea de a recupera fotografiile șterse, acestea dispar definitiv după 30 de zile.

Beta-testerii noii versiuni de iOS au raportat aceeași eroare cu o saptămână înainte de apariția update-ului, însă Apple pare să nu fii rezolvat problema înainte de lansare, conform The Verge.

Eroarea a adus mai multe complicații, însă principalul eveniment pe baza căruia mai mulți utilizatori ai platformei Reddit au dezbătut această problemă, constă în reafișarea unor poze nud, pe care aceștia le-au șters. Apariția acestor fotografii (în iCloud, deci apariția lor poate fi pe mai multe dispozitive) după update a creat situații stânjenitoare, unii utilizatorii fiind nevoiți să ceară membrilor familiei să nu facă update până ce problema nu este rezolvată. 

Apple nu a făcut niciun comentariu despre această problemă, însă a lansat versiunea 17.5.1 care rezolvă eroarea reapariției pozelor.

Deși rară, eroarea a scos la iveală că noua versiunea a iOS avea probleme legate de citire a datelor, iar Apple a lansat actualizarea în ciuda semnalizărilor din partea beta-testerilor care s-au lovit de problema reafișării pozelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *