Cum a schimbat Dan Negru ”cultul” Revelionului

Unul dintre multele detalii de care trebuie să țină cont oamenii din spatele ecranelor este acela de a se face remarcați, într-un mod cât mai original. Așa am ajuns să avem replici sau emisiuni care au devenit „imagini de brand” ale jurnaliștilor sau ale posturilor TV, fără de care anumite perioade ale anului nu mai au aceeași valoare. Asftel, dacă Andreea Esca ne spune de 24 de ani în fiecare 1 decembrie „Bună seara, România! Bună seara, București!”, „Singur acasă” este marca Pro TV-ului de Crăciun, Revelionul îi este destinat în totalitate lui Dan Negru.

Se poate spune că programele de Revelion difuzate de televiziuni ne reamintesc de perioada în care, doar cu această ocazie, românii puteau petrece mai mult timp în fața micilor ecrane alb negru. Acest trend a fost păstrat și după anii 1990, iar de 20 de ani, Dan Negru este lider suprem pe audiență de Anul Nou.

Ani la rândul, Revelioanele lui Dan Negru au reușit să țină oamenii în fața televizoarelor, surprinzându-i de fiecare dată cu cea mai spectaculoasă petrecere televizată.

Revelionul cu Dan Negru, la cumpăna dintre vechi și nou

Chiar dacă, formatul petrecerilor de Revelion găzduite de Dan Negru s-au mai schimbat pe parcursul anilor, publicul a rămas întotdeauna numeros.

Însă și acesta a cunoscut o schimbare substanțială. Unul dintre efectele expansiunii internetului este acela că reușește să schimbe, tot mai vizbil, comportamentul de consum media al publicului. Astfel, putem observa că între publicurile de media tradiționale precum televiziunea, radioul, presa scrisă și cele care preferă internetul, cu ale sale platfome precum Netflix, HBO GO, AmazonTV și toate celelalte rețele de socializare există o linie de demarcație din ce în ce mai evidentă.

Din acest motiv, posturile de televiziune se luptă an de an să aducă formate noi de emisiuni, să găsească ”rețeta perfectă” care să funcționeze bine pentru ambele categorii de public. Acest lucru nu funcționează de fiecare dată și nu pe termen lung.

Așa că, în drumul lor acerb către noutate, unele dintre formatele vechi au fost păstrate. Din această categorie face parte și longeviva emisiune a lui Dan Negru, difuzată anual de Antena 1, la care participă mai multe personalități și vedete din România.

Din audiențele imense pe care le înregistrează acest format, se poate observa faptul că publicul consumă media în mod diferit, mai ales în funcție de vârstă. Astfel, dacă pentru publicul matur, consumator de TV, a urmări programele de Revelion de acasă, poate părea un lucru obișnuit, pentru cei din categoria millennials ar însemna apogeul tristeții.

Audiențele vorbesc de la sine

Și în 2019, Dan Negru a fost lider de audiență pe tot parcursul nopții dintre ani. La începutul acestui an, Paginademedia.ro devzăluia românilor ”marea veste” a anului: „AUDIENȚE. Ce surpriză! Dan Negru, cel mai urmărit Revelion. A 19-a oară. Câți români s-au uitat”. 

Potrivit informațiilor furnizate de sursa amintită anterior, și în al 19-lea an de Revelion cu Dan Negru, Antena 1 a fost, de departe cel mai privit post de televiziune în noaptea dintre ani. Mai mult, se pare că unul din trei români care aveau televizorul deschis, îl priveau pe Negru.

La nivel național, peste trei milioane de români s-au uitat la Dan Negru în fiecare minut, fără să schimbe canalul pe alte posturi, acest număr fiind cu aproximativ jumătate de milion mai mare decât cel al audiențelor Revelionului din 2018. 

Astfel, de Revelion Antena 1 a reușit să aibă o audiență de aproape patru ori mai mare decât cea a principalului post competitor, Pro TV, care a reușit să ocupe locul al doilea în clasament, potrivit Paginademedia.ro. 

Despre audiențele lui Dan Negru a ajuns să vorbească chiar și Gérard Depardieu,  unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi, recunoscuți la nivel mondial. Acesta a oferit o scurtă delacarție pentru postul Antena 1 în care a ținut să-l felicite pe realizator pentru emisiunile sale și să-i încurajeze pe români să privească în continuare, dacă acest lucru le face plăcere.

Dan Negru, împotriva tuturor

De la an, la an, emisiunea lui Negru intră în competiție directă cu oricine vrea să-i ia pe oameni din fața ecranelor. Agențiile de turism au lansat oferte cât mai tentante, incluzând în ofertele speciale de final de an sejururi, pentru a-i îndemna pe oamenii să renunțe la obiceiul de a sta în fața televizoarelor în noaptea de Revelion, pentru a urmări emisiunea lui Dan Negru.

Chiar și TVR 2 a ajuns să menționeze, în mod ironic, numele prezentatorului într-unul din spoturile publicitare care anunțau anii trecuți programul de Revelion: „Strălucire, veselie, o explozie de lumină, ca să nu vezi negru în faţa ochilor.“, remarcă Paginademedia.ro.

Astfel, de la organizatorii de concerte, până la agențiile de turism, posturile TV concurente, ba chiar și până la micile petreceri între prieteni, nimic nu-i poate sta în cale. Așa că, și în acest an, Negru a lansat pe pagina sa de Facebook provocarea anului. Rămâne de văzut, însă, dacă în acest an îi va putea ține cineva piept.

Glumele sfârșitului de an

Chiar și la acest capitol, fie că-i place, fie că nu, Dan Negru este lider. În ciuda faptului că nimeni nu s-ar fi așteptat la o astfel de situație, longevitatea emisiunii realizate de acesta a ajuns să stârnească multe reacții spumoase din partea internauților. Așa se face că, tradiția Revelioanelor lui Dan Negru s-a transformat rapid într-un curent al glmelor de pe rețelele de socializare, întreaga periadă a vacanței de iarnă fiind destinată meme-urilor cu și despre Dan Negru.

Unii spun că rețeta emisiunilor sale poate datează din timpuri străvechi, iar alții se resemnează că nu își vor petrece Revelionul de unii singuri, ci în compania efervescentului realizator TV. „Nu ai niciun plan de Revelion? Dan Negru e soluția!” , iar de aici creativitatea oamenilor nu are limite. 

Așa se face că realizatorul nu a stat de-o parte și a răspuns reacțiilor de pe internet, printr-un mesaj la fel de hilar ca cele i se adresau.

Culmea ironiei: Dan Negru petrece de Revelion cu… Negru

De ce îți este frică, de aia nu scapi! La prima vedere poate părea absurd, dar au existat ani în care prezentatorul și-a urmărit propriile emisiuni. „Am avut ani în care am făcut Revelionul cu Negru, adică am stat la televizor acasă, am avut ani în care am fost pe scenă sau ani în care am fost pe continente îndepărtate, unde nu prindeam nici la telefon Revelionul de la noi. Nu avem în familie reguli la Revelioane. Reguli avem doar la Crăciun, pe care-l petrec mereu cu ai mei de acasă”, a mărturisit acesta într-un interviu pentru Libertatea.ro.

Cele mai bune glume despre Revelionul lui Dan Negru

Cine este în măsură să realizeze un top al celor mai bune glume despre Revelionul cu Dan Negru, decât însuși personajul principal. Astfel, Dan Negru nu a ezitat să facă haz de necaz și a ajuns să facă, pe pagina sa oficială de Facebook, o selecție a celor mai hilare glume legate de emisiunea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *