Meta a închis mai multe grupuri pentru camionagii folosite de români să facă bani

Meta a închis mai multe grupuri și pagini dedicate șoferilor de camioane care plănuiau să facă proteste în stilul convoaielor de camionagii din Canada. Grupurile de Facebook erau conduse de persoane din țări ca România, Vietnam și Bangladesh, conform NBC News.

Exprimarea opoziției față de legile guvernamentale nu este împotriva politicilor Meta. În ultima săptămână, am eliminat grupuri și pagini conduse de spammerii din diferite țări din întreaga lume, care au folosit tactici abuzive pentru a induce în eroare oamenii cu privire la originea și popularitatea conținutului lor, pentru a-i conduce către site-uri web în afara platformei, cu scopul de a monetiza clicurile publicitare”, a declarat compania pentru Engadget.

Grupurile și-ar fi schimbat recent numele pentru a include termeni ca „camionagiu”, „libertate” și „convoi” pentru a profita de interesul opiniei publice cu privire la protestele șoferilor de tir. Interesant este faptul că majoritatea grupurilor și paginilor create în România sau alte țări, dar care aveau ca țintă orașe din SUA, conțineau link-uri către diverse bunuri sau produse pro-Trump sau anti-vaccin. De ce? Pentru că aceste grupuri, înainte de-și schimba denumirile în ”Freedom Convoy to DC” sau alte forme similare, erau grupuri pro-Trump și anti-vaccin, iar monetizarea acestor tendințe s-a dovedit a fi foarte bănoase.

Meta a analizat acest comportament dubios și le-a închis. Doar că, răul a fost făcut deja. Până să fie închise, aceste grupuri au fost considerate ca fiind veridice, iar oamenii s-au raliat în jurul lor. NBC News relatează că membrii grupurilor eliminate și-au creat alte pagini și grupuri pe Telegram de unde plănuiesc să desfășoare proteste în marile orașe din SUA începând cu 5 martie.

Probabil nu te așteptai să citești despre viitoarele proteste ale șoferilor de camion din SUA și cum acestea au fost cauzate de niște escroci din România, dar uite că e posibil. Ce e cu adevărat imposibil este să intri pe un grup care se vrea a fi un loc care apără libertățile oamenilor, dar care te bombardează cu link-uri către șepci MAGA sau tricouri anti-vax și să crezi că e pe bune.