Dilema umărului rănit: Mălin Bot dezminte toate acuzațiile EXCLUSIV

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma protestului de vineri, când lucrurile au degenerat rapid și manifestația s-a transformat într-una violentă. Printre persoanele rănite s-a aflat și Mălin Bot, care ar fi suferit o entorsă la umărul stâng.

Ulterior, pe rețelele de socializare au apărut acuzații cum că unul dintre cele mai cunoscute figuri ale mișcrii Rezist și-ar fi bandajat sâmbătă umărul greșit, în imaginile publicate de unul dintre utilizatorii de Facebook. ”Nici manipulările nu mai sunt ce-au fost”, a scris acesta.

 

În acest context, Mediastandard.ro a luat legătura cu Mălin Bot pentru a desluși dilema umărului rănit, iar răspunsul activistului a fost prompt: mâna stânga a necesitat îngrijiri medicale. Mai mult, acesta a ținut să dezmită toate acuzațiile, replicând că de vină este camera de selfie a telefonului mobil, ce întoarce imaginea în oglindă.

”E foarte simplu: camera de selfie întoarce imaginea în oglindă. Ce pot să vă zic? Dacă discutăm despre așa ceva… Pe pagina mea de Facebook este un videoclip pe această temă, pe care l-am făcut aseară, filmat live cu camera de selfie și cu camera frontală, unde se vede cum, în momentul în care transfer live-ul de pe selfie pe camera frontală, imaginea se întoarce – normal – în oglindă. E noaptea minții. Și dacă vreți un citat, vă dau un citat: Toată această poveste ne arată încă odată cât de proști sunt susținătorii PSD, dacă-s niște oameni care nu înțeleg că atunci când se uită în oglindă, le arată imaginea invers”, a punctat Bot.

Întrebat dacă crede că aceste acuzații au fost lansate de ”susținătorii PSD”, activistul a replicat: ”Habar n-am de cine au fost lansate. De unde să știu eu? Am văzut că vorbesc ca proștii susținători PSD, că m-am uitat pe profilurile lor de Facebook și erau susținători PSD. Au făcut un printscreen dintr-un live de-al meu, făcut cu camera de selfie, care întoarce imaginea în oglindă – asta știe și un copil de 12 ani care folosește telefonul mobil, nu trebuie să fii mare specialist, și știi și tu, când te uiți în oglindă, nu? E surprinzător, nu? Când stai în fața unei oglinzi, umărul stâng apare ca fiind umărul drept. Eu am făcut un live pe tema asta, nu e niciun mister.”

Mai mult decât atât, Mălin Bot a spus, pentru Mediastandard.ro, numele medicilor ce l-au îngrijit după protestul de vineri, dar și diagnosticele pe care doctorii i le-au pus. Activistul trebuie să stea cu umărul stâng, la care a suferit o entorsă, imobilizat timp de două săptămâni, iar de la spray-ul lacrimogen a suferit o arsură de cornee.

”Haideți să vă explic, că treaba e foarte serioasă. Am fost rănit la umărul stâng – imaginile cu agresiunea mea sunt pe Facebook, sunt publicate pe mai multe site-uri, dar le găsiți și pe pagina mea de Facebook. O să vă dau informația punctuală: am fost transporat de urgență la Spitalul Floreasca, unde am fost consultat de doctorul Sebastian Oprescu, medic primar ortopedie-traumatologie. Este medicul care a fost de serviciu și care m-a consultat, după ce m-a adus SMURD-ul la Floreasca. Diagnosticul e ”entorsă umăr stâng”, cu recomandarea să am două săptămâni mâna imobilizată. Și asta nu e singura afecțiune: la Spitalul Clinic de Oftalmologie am fost consultat de către doctor Dan Adăscălescu, medic specialist oftalmolog, și a fost identificată o arsură corneeană chimică, agresiune cu spray lacrimogen – astea sunt cele două constatări făcute de medici, pentru care eu astăzi la ora 12 am să merg la Parchetul Militar, să depun plângere penală, cu mâna stângă bandajată, că acolo am problema”, a afirmat fostul redactor șef de la România Liberă.

În încheiere, acesta a subliniat că imaginile cu loviturile ce i-au fost aplicate de către jandarmi sunt pe internet, chiar el realizând un montaj video cu secvențe surprinse de alți participanți la protest: ”E o prostie ca cineva să își imagineze ca, în condiții în care există imaginile clare (dacă vă uitați pe pagina mea de Facebok sau pe Youtube, există un film; am luat imagini de la cei care au filmat, de la Recorder, de la Passport Productions, de la oameni independeți, în care am arătat imaginile concrete ale agresiunii mele). Eu cred că, pur și simplu, e o chestie lansată din prostie. Cred că sunt foarte mulți oameni care, săracii, nu înțeleg cum funcționează telefonul mobil și camera de selfie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *