Duioșie de Videle: nou episod al propagandei PSD

Cum era vorba aia cu țara arde și baba se piaptănă? Ministrul de Interne, Carmen Dan,  se dezice de orice responsabilitate cu privire la intervenția Jandarmeriei în timpul protestului de vineri seară, însă se fotografiază cu femeia jandarm care a fost rănită.

În seara protestului și până a doua zi la ora 15:00 a circulat știrea că o femeie jandarm a fost bătută cu bestialitate de către protestatari și e pe cale să rămână paralizată. Sâmbătă, au fost în vizită la Spitalul Floreasca ministrul PSD al Sănătății, care a declarat că: „Femeia jandarm este bine, s-a ridicat, a comunicat. Am vorbit cu cei doi jandarmi, printre care şi o domnişoară de 23 de ani care este bine. Era pansată, avea o arsură. (…) Nu are fractură de coloană, nu este la Terapie Intensivă, e pe secţia de Chirurgie. (…) Am văzut imaginile, ei sunt bine, mă aşteptam la cu totul altceva”. și ministrul PSD al Afacerilor Interne, care aprecizat că: „Ștefania este puternică, este încrezătoare și este bine. Nu sunt în momentul acesta motive să ne îngrijorăm, spun asta vizavi de informațiile care au apărut inițial. Are foarte multe contuzii, multiple traumatisme, dar repet, starea ei este bună”, astfel contrazicând tot comunicatul Jandarmeriei.

Știrea intenționa să legitimeze intervențiile violente ale jandarmilor, în sprijinul acestora venind membrii PSD care să îi susțină. Inclusiv ministrul de interne, care nu a răspuns la telefon în seara protestului, se dezice de orice culpă: „Nu am intervenit in niciun fel in coordonarea operativa a structurilor care au actionat aseara. Am spus de nenumarate ori ca nu ministrul conduce misiunile operative ale ministerului. Ceea ce s-a intamplat aseara este grav si nimeni nu poate acuza Jandarmeria ca a aplicat legea. Cei impotriva carora s-a intervenit aseara nu au avut nimic de a face cu diaspora.”

Propaganda PSD continuă, astfel apărând în presă imagini din salonul unde se afla Ștefania, împreună cu Carmen Dan. Ministrul știe că astfel de fotografii cu ea în ipostaza de mamă grijulie vor da bine pe sticlă. Dacă analizăm putin pozele, observăm cum tânăra spitalizată se uită cu coada ochiului către un obiectiv și nu la ministru, cum era normal dacă aveau o discuție, așteptând ca cineva să facă poza. Carmen Dan, în schimb, este apropiată de fată, pune mâna pe ea și se uită în ochii ei zâmbind, dând senzația de compasiune.

În cea de-a doua poză, ministrul o ia în brațe pe Ștefania, încercând să își consolideze și mai mult imaginea unui oficial căruia îi pasă de subalternii săi, deși ministrul a spus în repetate rânduri că nu ea se ocupă de operațiunile Jandarmeriei.

Păi, doamna Carmen Dan, cu ceilalți zeci de răniți cum faceți? Pe ei de ce nu îi vizitați? Sau stați, că ei sunt protagoniștii unei „lovituri de stat”, paravanul unor forțe externe care vor să distrugă țara, așa cum semnalează propaganda PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *