WhatsApp, nouă breșă de securitate: hackerii puteau obține acces la datele din telefon

O nouă breșă în sistemul de securitate al aplicației WhatsApp a fost observată de către specialiștii în domeniul cibernetic ai Indiei și îi determină pe utilizatori să grăbească procesul de actualizare a aplicației.

Această nouă problemă o reprezintă distribuirea unui videoclip care le permite hackerilor să acceseze mesajele private ale oamenilor. Într-o actualizare ulterioară a aplicației, problema a fost rezolvată, însă utilizatorii care au rămas la versiunea veche a aplicației de mesagerie sunt încă vulnerabili la atacurile hackerilor, conform independent.co.uk.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică al Indiei a avertizat utilizatorii cu privire la gravitatea situației, întrucât hack-ul poate fi folosit la distanță. Agenția de securitate a emis avertismentul după ce guvernul indian a anunțat că are dreptul ”să intercepteze, să monitorizeze și să decripteze … orice informație generată, transmisă, primită sau stocată” în telefoanele cetățenilor. Această politică a fost apărată de către ministrul de interne al Indiei, Kishan Reddy.

Mai devreme în această lună, 19 personalități din India, active în plan politic și jurnalistic, au declarat că sunt ținta unor atacuri cibernetice, întrucât au se află printre cele 1400 de persoane din lume ale căror conturi de WhatsApp au fost vizate, primind chiar un mesaj al aplicației cu privire la vulnerabilitatea datelor, notează independent.co.uk.

Cu toate acestea, WhatsApp afirmă că acest mesaj de avertizare nu are legătură cu recenta problemă a videoclipului și declară că nu există dovezi care să susțină că această breșă a fost exploatată de hackeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *