Căutările pe Google ale românilor arată cum au văzut aceștia anul 2018

Sfârșitul anului se apropie cu rapiditate și Google a afișat lista celor mai populare căutări a românilor pe motor.

Există câteva subiecte pe care îi interesează pe cetățenii României anual. De exemplu, rezultatele la Bacalaureat sau cele la Evaluarea Națională s-au aflat și în 2018, la fel ca în 2017, pe primele două poziții. În aceeași situație se află și Black Friday, dar și calendarul ortodox.

Din punct de vedere al sportului, cele mai importante sunt Campionatul mondial de fotbal, dar și competiții la care a participat Simona Halep – Australian Open, Wimbledon, US Open și Indian Wells. Abia pe locul șase se situează competiția care i-a adus trofeul tenismenei și României, Roland Garros.

Cea mai ciudată căutare este ”picnic cuvant”. La prima vedere poate părea că românii aveau întrebări legat de acest cuvânt, însă un search pe Google dovedește că este vorba despre un joc pe mobil denumit la fel.

Alte momente notabile au fost decesul celebrului jurnalist Andrei Gheorghe, dar și cea a DJ-ului Avicii.

Românii s-au întrebat în 2018 și ”ce este bitcoin”, ”ce este curentul electric”, ”ce este pe 24 ianuarie”, ”ce este imunoglobulina”, ”ce este pesta porcină” dar și ”ce este orgasmul”. Alte neclarități au fost legat de formularul 600, pilonul 2 de pensii, floarea de colț pentru alpiniști și ce este substantivul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *