O nouă problemă majoră de securitate închide Google+ mai devreme

Google+ se va închide curând, după ce a suferit o nouă problemă majoră de securitate – a doua pe acest an.

Anunțul a fost făcut de către compania americană, care a precizat că a devansat data închiderii serverelor. API (Application Programming Interface) nu va mai fi funcțional chiar mai devreme de atât, conform TNW.

Userii afectați de bug vor fi anunțați de către Google în termen cât mai scurt. Se estimează că datele cu caracter personal (precum nume, vârstă, adrese de mail și ocupații) a aproximativ 52.5 de milioane useri au fost expuse. Afectați au fost și cei cu conturile private, existând și suspiciuni de furt de date a unor aplicații.

Serviciul furnizat de compania americană se va închide oficial în aprilie 2019, în loc de august 2019, cum era programat.

„Odată cu descoperirea acestui nou bug, am decis să accelerăm închiderea tuturor API-urilor Google+; acest lucru se va întâmpla în următoarele 90 de zile”, spune David Thacker, VP al managementului de proiect la Google, într-un post pe blog. „În plus, am decis să accelerăm apusul de apăsare a Google+ pentru consumatori din august 2019 până în aprilie 2019”.

Nu este prima oară când Google se confruntă cu o astfel de problemă. Tot în 2018, în luna octombrie, o vulnerabilitate asemănătoare a fost făcută publică. Despre această problemă se știa, însă, din martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *