
Facebook a interzis patru grupuri etnice armate din Myanmar. Acțiunea a atras critici din partea activiștilor
În încercarea de a-și redresa imaginea atunci când vine vorba drepturile fundamentale ale omului, Facebook a interzis patru grupuri etnice armate din Myanmar.
Într-un post de pe blogul oficial, platforma de socializare a anunțat că patru grupuri separatiste au fost catalogate drept ”organizații periculoase”. Este vorba despre Armata Arakan, Armata Alianței Naționale Democratice din Myanmar, Armata Independenței Kachin și Armata Națională de Eliberare Ta’ang, conform The Guardian.
Cu toate astea, nu numai paginile instrumentate de membri celor patru organizații au de suferit, ci și „toate laudele, sprijinul și reprezentarea” grupurilor, după cum se arată în codul de reguli al companiei.
„Există dovezi clare că aceste organizații au fost responsabile pentru atacurile împotriva civililor și s-au angajat în violență în Myanmar și dorim să le împiedicăm să folosească serviciile noastre pentru a inflama tensiunile de pe teren”, a declarat Facebook în încercare de explicare a interdicțiilor. „Într-un efort de a preveni și de a distruge răul offline, nu permitem organizațiilor sau persoanelor care proclamă o misiune violentă sau se angajează în violență să aibă o prezență pe Facebook”.
Gestul companiei lui Mark Zuckerberg n-a fost văzut însă cu ochi buni de toată lumea. Avertismete privind posibilele consecințe au fost exprimate atât de către societatea civilă locală, cât și de grupurile pentru drepturile omului. Acestea avertizează că mișcarea pare a fi nepotrivită și contrară legii internaționale.
Amintim faptul că prin intermediul Facebook a fost propagat un discurs instigator la ură împotriva minorității de musulmani Rohinga. Oficialii Națiunilor Unite au afirmat în mod oficial în 2018 implicarea Facebook și că platforma are probleme mari în a detecta și elimina discursul instigator la ură la timp.
Articole asemănătoare
Jurnaliștii New York Post nu ar fi vrut să își pună numele pe știrea despre mail-urile lui Hunter Biden
Senatul american afirmă că investigația privind interferanța Rusiei în alegerile din 2016 este de încredere
Șeful Direcţiei Operații din Statul Major al Apărării avertizează: Rusia țintește vulnerabilitățile liderilor români
Adrian Sârbu nu mai este acționarul majoritar în proiectul TV pe care îl pregătește
Popa gafează din nou. Raport plin de dezacorduri