Adrian Sârbu nu mai este acționarul majoritar în proiectul TV pe care îl pregătește

Adrian Sârbu nu mai este acționarul majoritar în proiectul de televiziune pe care îl pregătește de la jumătatea anului trecut, Aleph Media.

Anunțul a fost făcut în timpul unei ședințe a Consiliului Național al Audiovizualului, desfășurată pe Zoom, la care au participat Adrian Sârbu, reprezentantul companiei la CNA, Adriana Păpureanu, și avocatul fostului șef al Pro TV, Andrei Sorescu. Acesta din urmă este și cel care a preluat acționariatul majoritar, informează Paginademedia.ro, citând MediaExpres.ro.

Avocatul a precizat, în fața membrilor CNA, că ideea de a intra în proiect printr-o ”infuzie de capital” a venit spre sfârșitul anului trecut, la ceva timp după ce anunțul lansării proiectului TV a fost făcut.

”Ideea a apărut la sfârșitul anului, a fost influențată direct de solvabilitatea mea, motiv pentru care domnul Sârbu a intuit în persoana mea un partener de nădejde pentru o infuzie de resurse în acest proiect. Deci nu am avut o altă înțelegere în cursul verii. Ideea asocierii prin infuzie de capital venită din partea mea a fost la sfârșitul anului”, a afirmat Andrei Sorescu.

În timpul aceleiași ședințe a fost votat prelungirea termenului de intrare în emisie a celor trei posturi TV care au obținut licențe în vara anului trecut. A existat un vot împotrivă, din partea lui Radu Herjeu.

Adrian Sârbu a afirmat că una dintre televiziuni va fi lansată în luna iunie. Este vorba despre Aleph News, care ar fi avut parte de întârzieri în achiziționarea echipamentelor din China, din cauza pandemiei de coronavirus.