”Meritocrația”, mesaje anti-SUA și boicotul alegerilor. O rețea de conturi false promovează mesajele unui fost realizator TV

Mediastandard.ro o să vă prezinte în cele ce urmează o rețea de conturi false care promovează câteva lucruri clare: mesaje anti-USR, anti-UE, anti-SUA, boicotul alegerilor europarlamentare ce au trecut și ”meritocrația” – printre altele.

Rețeaua de postaci care folosesc pozele unor modele

Atât ”Lacramioara-Georgiana Munteanu”, cât și ”Ionela Rancu” și ”Dorina Leuca” își distribuie singure postările în grupuri cu un număr mare de membri, precum România – despre care Mediastandard a mai scris. Metoda folosită de toate cele trei conturi – deși par că nu sunt singurele – este de a atrage atenția utilizatorilor de Facebook prin poze și limbajul folosit. Texte pe care, nu de puține ori, așa-zisele femei (în realitate, ar putea fi oricine în spatele acestora) le clasează drept ”naționaliste”, în folosul poporului.

Spuneam la început că mesajele par a fi îndreptate împotriva noii alianțe USR – PLUS, precum și a ”#Rezist”. Alte postări dezvăluie un limbaj similar, care poate fi regăsit și la exemple extreme, dar nu irelevante, precum Fluierul.ro – care abordează, aproape delirant, subiecte precum ”noua ordine mondială” sau ”rețeaua globalistă”.

O altă falsă-problemă promovată intens de toate cele trei conturi ar fi sistemul adoptat de România după schimbarea regimului. De exemplu, Dorina Leuca scrie că ”democrația participativă” trebuie implementată întrucât ”PUTEREA trebuie luată din mâna politicienilor şi partidelor, care nu sunt decât nişte slugi ale intereselor locale sau străine”. Aceasta oferă chiar și câteva probleme pentru care poporul ar trebui consultat, precum ”alocarea a 2% din PIB pentru înarmare”, ”înstrăinarea terenurilor agricole fără restricţii” sau chiar ROEXIT. Ceva asemănător scrie și Ionela Rancu aici, sub forma unei liste de ”calități” necesare unu politician pe care l-ar susține.

Toate trei impersonează niște femei de succes – una se dă drept stomatoloagă, alta a afișat că lucrează la Oltchim Râmnicu-Vâlcea iar ultima pretinde că ar lucra la ”Poliția militară” și că a studiat la Academia Națională de Informații – și se folosesc de imaginile unor fotomodele din lume, cu o activitate online vastă. De exemplu, Lacramioara-Georgiana Munteanu folosește pozele modelului australian Lily Maymac.

Pe lângă mesajele anti-USR, anti-Cioloș și anti-Rezist mai există și îndemne la neprezentarea la vot. ”De ce trebuie PATRIOŢII NU TREBUIE SĂ VINĂ LA URNE” – așa începe una dintre postările care îndeamnă la boicotarea alegerilor din mai 2019, postată pe contul ”Ionela Rancu”. În realitate, aceasta este semnată (la final) de către Irene Balcangiu. 

Un alt exemplu de ciudățenie: o poză din timpul unui tratament facial, însoțită de o descriere despre politică – postarea Ionelei Rancu. Mai precis, o analiză despre alegerile prezidențiale ce s-au finalizat recent, pe care o puteți citi mai jos.

”Klaus Iohannis va câştiga la pas „alegerile” în turul 2 deoarece PSD-ALDE nu au un candidat „eligibil”. Klaus Iohannis va pierde „alegerile” doar dacă Laura Codruţa Kovesi ca intra în cursă din partea partidelor neomarxiste USR-PLUS ,care ar trebui să renunţe la Cioloş pentru această funcţie, Cioloş fiind o carte pierzătoare din start, având priză aproape zero la public.

În turul 2 vor intra Iohannis şi Tăriceanu, victoria fiind clară pentru Iohannis (repet, doar dacă nu candidează Kovesi)!

PSD nu are candidaţi „eligibili”, singurii care ar fi avut ceva şanse ar fi fost Gabriela Vrânceanu Firea şi Corina Creţu, oameni traşi pe linie moartă de Liviu Dragnea! Dragnea nu ia mai mult de 10% dacă candidează singur, e clar!

Pipilică Victor Ponta nu va lua mai mult de 7% în turul 1.

Dacian Cioloş va lua maxim 5% în turul 1.

Barna de la USR şi Tomac de la PMP vor lua maxim 3% (împreună!).

Primo Laurentiu nu va strânge mai mult de 1-2% deoarece meritocraţia nu este mediatizată la TV, românii necunoscând alternativa democraţiei directe. Primo are şanse la EURO, doar dacă prezenţa la vot va fi sub 20%, pe modelul actorului Diaconu, candidat independent.”

CINE ESTE PRIMO LAURENȚIU?

Toată această rețea de conturi de Facebook cu pozele unor modele și masaje care mai de care se intersectează, în diferite stadii, la Primo Laurențiu. De fapt, majoritatea postărilor de pe cele trei conturi sunt croite în așa fel încât să reprezinte interesele ”Fundației Primo” și a ”Mișcării Meritocrația”. Acest ultim cuvânt se regăsește în proporție foarte mare pe în postările celor trei conturi false amintite, uneori fiind chiar unul dintre motivele pentru care politica actuală nu funcționează – după cum afirmă autorii/autorul postărilor de pe rețeaua de socializare.

”Schimbă sistemul actual cu un sistem meritocrat” este sloganul paginii oficiale a lui Primo, în cadrul căreia distribuie materiale promoționale pentru vopsele (Isonem, mai exact), materiale anti-UE și anti-SUA (precum un interviu oferit de președintele Iranului) și anti-Kovesi.

Cât despre pagina de Facebook a ”mișcării” Meritocrația, aceasta este plină de articole de pe site-ul cu același nume. Articolele sunt preluate în mare parte de pe alte publicații de renume (precum EVZ), dar care îndeplinesc agenda lui Laurențiu Primo – precum ”ISLAMIȘTII pun la cale UN ATAC NEAȘTEPTAT împotriva Europei. Vor folosi BOMBA „NUCLEARĂ” AFRICANĂ!”.

Laurențiu Primo nu a apărut însă peste noapte. În 2014, timp de câteva luni, acesta a moderat emisiunea ”Actualitatea Românească” difuzată pe NașulTV – care a fost însă nevoită să se mute în mediul online, după ce CNA a interzis-o și a aplicat în februarie 2014, o amendă pentru că Primo a făcut afirmații cu tentă antisemită, conform Mediafax.

Emisiunea ”Actualitatea Românească” poate fi urmărită atât pe meritocrația.ro, cât și pe nasul.tv.

Chiar anul trecut, Primo a mai apărut la NasulTV – de data asta la TV și ca invitat. Burtiera care rula în timpul emisiunii de pe 15 februarie 2018 era o declarație a ”președintelui Mișcării Meritocrației”: ”Cer pedeapsa cu moartea pentru violatori”, în timp ce mai jos scria ”Meritocrația – o nouă revoluție”. Urmăriți emisiunea AICI.

2 Comentarii

  1. Sunt zeci sau sute de grupuri le Facebook cu astfel de mesaje: „sustine. PSD!! Sustinem Liviu Dragnea!!”, Alaturi de Liviu Plesoianu, alături de Tudorel Toader, votez PSD/alde, Liviu Dragnea președinte! Vrem justiție nu jucarele, votez Liviu Plesoianu, opinia publica, Etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *