Facebook a eliminat o rețea de manipulare, asociată cu PSD


Alexandra Minea
Facebook a eliminat o rețea de manipulare,...

Patru pagini, 26 de conturi și un grup public au fost eliminate de către Facebook. Acestea activau în România și ar fi distribuit conținut părtinitor și știri false.

Nathaniel Gleicher, șeful pentru securitatea cibernetică a companiei americane, spune că ”Ei au împărtășit, de asemenea, conţinut care incita la dezbinare și au promovat conținut găzduit de câteva domenii care se prezentau ca site-uri de știri”, conform Hotnews.ro.

Scopul acestei rețele ar fi fost ”să inducă oamenii în eroare”, prin crearea unor pagini care ”imitau surse reale de știri, dar postau conținut partizan pro PSD”se mai arată în poziția oficială a Facebook.

Nu numai că paginile distribuiau în mod constant conținut cu caracter vădit părtinitor, dar acestea erau legate parțial și de un social-democrat. Numele acestuia nu a fost dezvăluit de către Gleicher.

Timp de șase ani, rețeaua a investit 650 de dolari în publicitate – o sumă mică. Primele postări promovate au fost postate în 2013, în timp ce ultimele în 2019.

Întrebat de către jurnaliștii de la Hotnews dacă alegerile prezidențiale din România de la sfârșitul acestui an vor reprezenta o prioritate, Nathaniel Gleicher a spus că da.

Înainte de a elimina postările raportate, compania lui Mark Zuckerberg face o investigație folosindu-se de sisteme automate ce detectează comportament îndoielnic. În final, intervin parteneri din societatea civilă, diverse organizații și investigatori independenți.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Noutăți

PSD răspunde cu aceeași monedă PNL. Viitoarea carte a lui Iohannis rămâne fără site

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat pe rețelele de socializa, la începutul acestei săptămâni, titlul noii cărți:...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

O companie de teatru britanică lansează o adaptare a ”primului fake news modern”

În anul 1938, o transmisiune radio creea panică – sau cel puțin asta este ideea cu care lumea a rămas opt decenii mai târziu. Interpretarea...

Adăugat pe de Alexandra Minea