Încercările lui Trump de a reveni în online, fără succes. A vrut să își facă alte conturi pe Twitter

Fostul lider de la Casa Albă, care curând va trebui să îi predea mandatul democratului Joe Biden, a încercat să revină în mediul online, după ce mai multe platforme de social media i-au blocat conturile.

Prima încercare a lui Donald Trump a fost de a folosi un cont alternativ pe Twitter, @POTUS, ocazie cu care a și anunțat că își face propria lui platformă de socializare. Când Twitter a dat jos și acest mesaj, câțiva oficiali s-au oferit să îi dea președintelui american conturile lor, informează Editiadedimineata.

Gary Coby, directorul de digital al liderului de la Casa Albă, și-a schimbat numele contului în Donald Trump și a anunțat că îi va da parola șefului adjunct al Cabinetului, Dan Scavino. Cinci minute mai târziu, Twitter a blocat și acest cont.

La un pas de platforma de extremă-dreapta Parler

O altă portiță de salvare a lui Trump a fost platforma Parler… asta dacă nu era oprit de ginerele său și de alți membri ai staffului, care l-au convins că o platformă cu numeroși utilizatori de extremă-dreapta nu e cea mai bună alegere pentru imaginea sa.

Mai mult decât atât, dacă ar fi apucat să posteze acolo, Trump s-ar fi trezit cu o surpriză câteva zile mai târziu: platforma ar fi devenit nefuncțională, ca urmare a deciziei Amazon de a-i retrage accesul la serverele sale. Compania lui Jeff Bezos a motivat alegerea prin numeroasele mesaje de incitare la ură care erau postate.