TikTok introduce reguli noi care să reglementeze pagina ”For You”

TikTok a anunțat că va face schimbări pentru pagina For You. Recent, într-o postare pe blogul companiei, TikTok a spus că va implementa noi reguli pentru a combate discursul instigator la ură și violență.

Mai precis, platforma vizează conținutul care jignește sau hărțuiește utilizatorii LGBTQ+, în special pe cei trans. Despre motivul acestor schimbări, TikTok spune că îi ajută la ”clarificarea tipurilor de ideologii care incită la ură interzise pe platforma noastră”. Practic, orice tip de conținut care e anti-LGBTQ+, misogin sau în favoarea terapiilor de conversie va fi eliminat de pe platformă.

Ce e interesant este că asftel de postări -care încalcă regulile TikTok- nu vor mai apărea pe pagina ”For You” a utilizatorilor. De ce e atât de interesant? Pentru că ”For You”recomandă conținut pe baza vizualizărilor anterioare, dar de acum înainte persoanele care preferă să privească conținut ilegal n-o mai poate face atât de simplu. Da, TikTok s-a angajat că o să elimine orice postare ofensatoare înainte să circule pe platformă, dar să fim serioși, cine folosește TikTok știe că volumul de conținut rulat acolo este imens. Printre atâtea postări o să-și găsească calea și cele care încalcă regulile, dar măcăr n-o să fie integrat în algoritmul de recomandare al ”For You”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *