Noua Zeelandă impune noi sancțiuni asupra celor care propagă dezinformări pro-rusești

Persoanele și organizațiile care se află în spatele dezinformării și propagandei pro-ruse privind invazia Ucrainei au fost vizate de o nouă rundă de sancțiuni din partea Noii Zeelande.

Șapte entități și 14 persoane care susțin invazia ilegală au fost trecute pe lista neagră de către guvern, printre care se numără agenții de presă și comentatori influenți.

„Persoanele sancționate astăzi au o influență directă asupra percepției publice cu privire la războiul ilegal și neprovocat al Rusiei. Ele contribuie la ceața de dezinformare care servește agresiunii lui Putin împotriva suveranității teritoriale a Ucrainei”, a declarat ministrul de Externe, Nanaia Măduța, într-un comunicat, conform serviciului public de radiodifuziune neo-zeelandez RNZ.

Printre cei sancționați se numără personal media și cabinete guvernamentale rusești, precum ministrul Dezvoltării Digitale, Comunicațiilor și Mass-Media, directorul general al Canalului Rossiya-1 și personal-cheie de la instituții media rusești, inclusiv InfoRos, SouthFront și Fundația pentru Cultură Strategică.

Noua Zeelandă este una dintre țările care au impus sancțiuni împotriva entităților și cetățenilor ruși după invazia acesteia în Ucraina. Din martie, când a fost adoptată legea privind sancțiunile împotriva Rusiei, peste 1.200 de nume au fost trecute pe lista neagră pentru sprijinul acordat războiului Rusiei. Măsurile neo-zeelandeze au inclus, de asemenea, măsuri comerciale de interzicere a exporturilor și importurilor din Rusia.