A fost programată ședința Parlamentului în care vor fi votate rapoartele de activitate al TVR

Ședința plenului reunit al Parlamentului în care vor fi votate rapoartele de activite ale Televiziunii Române a fost stabilită marți de către Birourile permanente.

Pe 21 aprilie, deputații și senatorii vor dezbate asupra rapoartelor TVR din 2017, 2018 şi 2019. În aceeași ședință, va fi discutată și situația Radioului public, informează G4Media.ro.

Este de așteptat ca Parlamentul să dea aviz negativ celor două instituții, determinând astfel schimbarea conducerii acestora – Doina Gradea de la TVR și Georgică Severin de la SRR. Săptămâna trecută, Comisiile de Cultură din Senat și Camera Deputaților au respins rapoartele Societăţii Române de Televiziune şi pe cele ale Societăţii Române de Radiodifuziune.

USR PLUS l-ar susține pe Liviu Popescu, fost jurnalist BBC, pentru funcția de președinte al Radioului Public. Anterior, presa centrală a scris că împărțirea instituțiilor a fost discutată în cadrul coaliției, PNL dorind șefia instituției Avocatului Poporului și a TVR, în timp ce USR PLUS  își dorește șefia SRR.

Mai mult decât atât, grupurile parlamentare au termen până la începutul săptămânii viitoare (19 aprilie, ora 12:00) să depună candidaturi pentru posturile vacante din cadrul CNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *