Elon Musk îi redă contul de Twitter lui Donald Trump

Elon Musk a anunțat că îi va reda contul de Twitter lui Donald Trump. Decizia miliardarului a fost luată după ce a ținut un sondaj de opinie pe pagina sa, unde aproape 52% dintre respondenți au fost de acord cu eliminarea interdicției lui Trump.

Sondajul a fost votat de peste 15 milioane de oameni, dar conform lui Musk, a fost văzut de peste 130 de milioane de utilizatori. Ce spune asta despre decizii luate pe baza unor întrebări adresate pe Twitter? Nu doar că nu este reprezentativ, dar, aparent, nu se mai pune la îndoială rezultatul din cauza conturilor de spam/boți, deși Musk pare să fie conștient de interferența acestora.

Poate îți amintești că întreaga drama generată de dorința lui Musk de a se retrage din achiziția Twitter a fost argumentată prin numărul prea mare de conturi false care ar activa pe platformă. În vară, miliardarul acuza compania de socializare că minte cu privire la procentajul de conturi spam pe care le găzduiește.

Directorul Stanford Internet Observatory (o platformă de cercetare care analizează abuzurile de pe internet) a spus, pentru The New York Times, că este „posibil ca grupuri mici să creeze un număr mare de conturi pentru a manipula o funcție precum sondajele”.

Nu că ar mai conta acest lucru, acum. În urma sondajului, Musk a anunțat că Donald Trump va avea din nou acces la contul său de Twitter, scriind că „poporul a decis”, iar contul va fi reinstituit.

În ziua în care a preluat compania, Musk ținea să asigure decidenții și (cel mai probabil) agenții de publicitate că deciziile majore nu vor fi luate decât după ce un consiliul pentru moderare de conținut se întrunește să discute respectiva problemă. Ei bine, de atunci și pănă acum, nu a mai apărut nici o veste despre acest consiliul, cu atât mai puțin despre o posibilă întrunire a acestuia care să vorbească despre reinstituirea lui Trump pe Twitter.

Haosul generat de Musk, culminat cu un val uriaș de demisii la finalul săptămânii trecute, pare că va continua o dată cu readucerea lui Trump. Nu uita că interdiciția pe care acesta a primit-o din partea Twitter a avut legătură cu tweet-urile sale care încurajau violențele pe 6 ianuarie 2021 când a avut loc insurecția de la Capitoliu.

La momentul redactării acestui articol, Donald Trump nu a postat nimic nou pe contul său proaspăt restabilit, ba chiar a declarat, conform Reuters, că nu are niciun motiv pentru care s-ar întoarce pe Twitter, preferând să rămână pe Truth Social, propria sa platformă.

Fie că se va întoarce sau nu, faptul că Twitter este, de-acum, disponibilă pentru a-și transmite mesajele (care sigur vor fi inflamatoare având în vedere că și-a anunțat candidatura pentru 2024) Trump primește o mână de ajutor din partea Musk. Ca de la miliardar la miliardar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *