Utilizatorii din Rusia nu mai pot urca videoclipuri pe TikTok

TikTok a anunțat că va opri -temporar- posibilitatea utilizatorilor ruși să mai urce clipuri pe platforma sa și să facă livestreaming.

Conform unei postări pe Twitter, TikTok a luat această hotărâre în urma legi ”fake news” care a fost adoptată vineri în Rusia și care prevede pedepsirea cu 15 ani de închisoare a persoanelor care se abat de la linia oficială a Moscovei. Ținând cont de acest aspect, TikTok a declarat că ”siguranța angajaților și a utilizatorilor rămâne cea mai mare prioritate a noastră”.

În ultima perioadă, regimul de la Moscova a început o luptă cu marile platforme de socializare, iar vineri a decis că va interzice Facebook pe teritoriul țării. Înainte de Facebook, însă, ținta principală a fost presa independentă care, de la începutul invaziei, este sugrumată constant.

Conform The Verge, agenția pentru reglementarea media din Rusia, Roskomnadzor, a reproșat TikTok că a eliminat de pe platforma sa conținutul conturilor controlate de stat. TikTok a anunțat că intenționează să adauge etichete pentru conturile media controlate de Kremlin.

Vom continua să evaluăm evoluția circumstanțelor din Rusia pentru a stabili când ne vom putea relua complet serviciile, având ca prioritate principală siguranța” a mai spus compania în postarea de pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *