O nouă metodă de a ajuta oamenii din Ucraina: închirierea de apartamente prin Airbnb

În ultimele două zile tot mai multe persoane închirează apartamente sau case prin Airbnb pentru a-i ajuta pe ucraineni. Spațiile închiriate nu sunt destinate a fi folosite, ci sunt menite să fie un mijloc prin care oamenii pot oferi sprijin celor afectați de război.

Mai mulți utilizatori au postat imagini cu răspunul gazdelor din Ucraina care se arată recunoscătoare. Unul dintre apartamentele închiriate se află în Irpin, zona intensă bombardată din ultimele zile în care au murit și doi copii.

Conform The Independent, Airbnb a ridicat taxele pentru utilizatorii ucraineni, astfel încât aceștia să primească suma completă pe care ceilalți oameni o plătesc. În mod normal, compania păstrează între 3-15% din suma transferată prin platforma sa, însă în acest caz s-a decis eliminarea taxării.

Suntem atât de onorați de generozitatea exemplară a comunității noastre în acest moment de criză. Airbnb renunță temporar la taxele pentru oaspeți și gazde pentru rezervările din Ucraina. De asemenea, încurajăm pe oricine este interesat să acceseze airbnb.org/help-ukraine și să sprijine inițiativa Airbnb de a oferi locuințe refugiaților care fug din Ucraina, devenind gazdă sau făcând donații. Până în prezent, am observat un răspuns copleșitor la acest efort, cu peste 357.000 de vizitatori pe această pagină”, a declarat un purtător de cuvânt al Airbnb pentru The Independent.

Conform fondatorului Airbnb, până în prezent, suma strânsă prin închirierea de apartamente din Ucraina se ridică la aproape două milioane de dolari.

De menționat că nu toate listările de pe Airbnb sunt ale unor persoane fizice. Utilizatorii sunt încurajați să caute atent înainte să închirieze un spațiu și să se asigure că banii ajung la cei care au nevoie. Mulți oamenii au atras atenția că această situație oferă o nouă oportunitate și pentru escroci, însă reprezentații companiei, dar și alți utilizatori spun că cea mai bună varintă este să verifici dacă persoana care listează are un istoric în spate. Cu alte cuvinte, dacă cineva a listat spații și înainte de invazie sau dacă are review-uri veridice, sunt șanse mari ca persoana să nu fie un escroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *