Netflix își suspendă activitatea în Rusia

Netflix a decis să își oprească serviciile din Rusia ca urmare a invaziei asupra Ucrainei. Pe lângă închiderea platformei de streaming, Netflix a hotărât să oprească și producțiile pe care le avea în Rusia.

Având în vedere circumstanțele de acolo, am decis să ne suspendăm serviciile în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru The Verge.

Printre producțiile oprite –patru la număr– se numără un serial inspirat de Anna Karenina a lui Tolstoi. Conform Bloomberg, Netflix are în jur de un milion de abonați, ceea ce face piața din Rusia una dintre cele mai mici din Europa.

Decizia companiei americane este legată și de refuzul acesteia să respecte o normă impusă de regimul de la Moscova. Legea a obligat serviciul de streaming să transmită 20 de canale de televiziune deținute de stat, inclusiv Channel One, canalul de propagandă internă care a prezentat invazia rusească ca fiind o misiune de eliberare a regiunilor asuprite din Ucraina.

Legea a intrat în vigoare la 1 martie, însă Netflix a decis să nu respecte prevederile ei din cauza situației în care se află Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *