Trump atacă din nou media. Casa Albă ia măsuri drastice împotriva unor mari publicații

Acreditarea la ,,New York Times” și ,,The Wasghington Post” a luat sfârșit săptămâna aceasta la Casa Albă, cu toate că cea online încă nu a fost anulată, reiese din postarea de pe Twitter a unui reporter. Agențiile federale sunt sfătuite de Casa Albă să nu-și înnoiască acreditarea făcută la cele două mari publicații.

Într-un interviu la Fox News, Trump, își exprimă dorința de a termina acreditarea ziarului New York Times la Casa Albă, luând în considerare să o termine și pe cea de la Washington Post, numindu-le ,,false”.

La câteva zile de când președintele SUA, Donald Trump, a menționat anularea acreditării la cele două mari ziare, insituția lui îndeamnă organizațiile cu caracter federal să îi urmeze exemplul, conform theguardian.com.

Secretara de presă, Stephanie Grisham, declară faptul că va fi un beneficiu financiar și toate agențiile vor fi scutite de o mare cheltuială dacă vor alege să urmeze gestul Casei Albe.

Trump a adus numeroase acuzații la adresa mediei,  considerând că sunt distribuite informații false, admițând că ambele publicații anulate îl tratează ,,teribil”.

Evenimentul amintit în presa străină face o trimitere la evenimentul asemănător petrecut în România, și anume refuzarea reacreditării jurnaliștilor de către Tudorel Toader. Fostul Ministru al Justiției s-a găsit îndreptățit să comită acest gest susținând că art. 18 alin. 3 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice ar fi fost încălcat.

Toader a considerat că întrebările reporterilor după susținerea unui discurs perturbă activitatea autorităților publice, însă, jurnaliștii sunt de părere că este mai mult o exagerare.

Acesta a declarat în cadrul unei conferințe dorința de a impune un protocol să nu permită reprezentanților media să pună întrebări la finalul discursurilor, ignorându-i la finalul evenimentului respectiv, mai multe despre acest incident pe mediastandard.ro.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *