Câteva aplicații pentru jurnaliști: Pushbullet, Transcribe, KineMaster și altele

Jurnalismul este un domeniu care profită de pe urma erei tehnologice, în sensul în care tot mai mulți dezvoltatori de aplicații încearcă să ușureze pe cât posibil munca ziariștilor. Mediastandard a realizat o listă de aplicații mai puțin cunoscute dar care sunt de ajutor.

Pushbullet

Conform site-ului oficial, Pushbullet vrea să fie ”o punte între telefon, tabletă și computer, permițându-le să lucreze mai bine împreună”. Este perfect pentru a transmite link-uri sau media de pe diferite device-uri către altele, fără a pierde timp.

Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe site și funcționează pe toate sistemele de operare.

Transcribe

Așa cum spune și numele, Transcribe este o aplicație potrivită pentru transcrierea automată a înregistrărilor, oferind și posibilitatea de ”curățare” și ”încetinire” a fișierelor audio.

O altă funcție importantă este ”scrierea după dictare”. Astfel, se pot stoca în aplicații notițe dictate, atunci când timpul nu permite scrierea directă a acestora.

Aplicația, la fel ca multe altele, nu este disponibilă gratuit. Prețul acesteia pe oră este de 4.99 dolari și e disponibilă pe App Store. Versiuni asemănătoare se găsesc și în Google Play.

KineMaster

Este o aplicație perfectă mai ales pentru jurnaliștii care lucrează pe teren – sau cei care au nevoie, pur și simplu, să editeze rapid un clip și să îl trimită mai departe. În plus, utilizatorii au capacitatea să editeze individual sunetul și imaginea dintr-un fișier, oferind o experiență de calitate.

Mai multe detalii pot fi citite pe site.

TapeACall / Automatic Call Recorder

Aceste două aplicații (prima pentru iOS, a doua pentru Android) servesc, așa cum se înțelege și din nume, la înregistrarea apelurilor primite. O variantă bună pentru apelant este Google Voice.

Bonus: Journalist’s Toolbox

Nu este o aplicație, ci un site, însă este o sursă importantă de informații pentru ziariștii care vor să afle despre cele mai noi instrumente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *