Presa australiană s-a ”autocenzurat” pentru a protesta împotriva atacurilor Guvernului

Mai multe publicații din Australia s-au unit într-o campanie pentru a atrage atenția atât cititorilor, cât și guvernului conservator, cu privire unei încercări de cenzurare a presei.

Primele pagini ale ziarelor austreliene au fost publicate cu chenare negre, ce acoperă mare parte din cuvinte. Sub titlul ”When the government keeps the truth from you, what are they covering?”, campania ”Dreptul tău de a cunoaşte” are ca scop oprirea inițiativelor Guvernului ce limitează libertatea de exprimare a mass-mediei, informează Digi24.ro.

Inițiativa vine după ce, la începutul verii, autoritățile au descins la locuința unui reporter, pentru a găsi dovezi ale unei scurgeri de date guvernamentale. Cu nici 24 de ore înainte, Poliția Federală a Australiei a descins la sediul televiziunii ABC. În ambele cazuri, era vorba despre investigații ce priveau activitatea Guvernului.

The Australian susține că presa australiană se confruntă cu  un „atac susţinut împotriva drepturilor jurnaliştilor”, în timp ce Sydney Morning Herald subliniază necesitatea unei reforme ”semnificative pentru a opri suprimarea informaţiilor”.

Scopul final ar fi implementarea mai multor legi, printre care și dreptul de refuza percheziția, precum și limitarea documentelor ce pot fi clasificate precum secrete.

Citiți mai multe pe Digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *