Directorul Institutului de Politici Publice cere înregistrările convorbirilor radio dintre jandarmi, din 10 august

Directorul Institutului de Politici Publice, Adrian Moraru cere să fie făcute publice toate înregistrările convorbirilor radio între jandarmi de la protestul din 10 august.

„CER PARCHETULUI SĂ DESCINDĂ LA MAI ȘI SĂ SECURIZEZE ÎNREGISTRĂRILE CONVORBIRILOR RADIO ÎNTRE JANDARMI DIN 10 AUGUST
Toate comunicațiile făcute pe stațiile radio ale jandarmilor din 10 august au fost înregistrate. Toate ordinele date de Cucoș, Sindile, Cazan, Paraschiv dar și comunicațiile cu Centrul Operațional de Comandă din sediul MAI unde se află clica politică ce superviza intervenția, împreună cu prefecta se regăsesc în înregistrările acestea. Acestea oferă o secvențialitate perfectă a întregii zile dar și cine a raportat ce și cine a ordonat ce. Faptul că Parchetul Militar nu a cerut aceste înregistrări este un lucru grav. Lipsa de reacție a PM duce la posibilitatea ca aceate înregistrări să fie distruse sau alterate. 

Totodată amintesc PM că peste tot în COC există înregistrare permanenta AV și că se pote stabili cu usurință cine sunt personele care au coordonat în fapt, din sediul MAI, intervenția. Și s-ar putea să apară surprize mari dacă cer și aceste înregistrări”.

Facebook.com

Procurorii militari au deschis un dosar penal, în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului de vineri din Piaţa Victoriei.

Până în prezent, au fost depuse peste 200 de plângeri penale de către persoanele rănite la protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *