Twitter a vrut mai multă transparență în privința informațiilor furnizate autorităților. Un judecător nu i-a dat dreptate

După șase ani de judecată, se pare că un judecător american a oferit un verdict în cazul cererii Twitter de a prezenta o parte din datele furnizate autoritățile.

Astfel, justiția americană a decis că argumentele invocate de reprezentanții autorităților sunt justificate. Departamentul de Stat a afirmat, pe parcursul procesului, că informarea utilizatorilor cu privire la  ar fi un pericol pentru Statele Unite ale Americii, conform Reuters.

Judecătorul Yvonne Gonzalez Rogers din statul California de Nord a ajuns la o concluzie similară, afirmând că dezvăluirea solicitărilor  de supraveghere guvernamentală ”ar putea duce la daune grave sau iminente securității naționale”.

Twitter a dat în judecată Departamentul de Stat după lungi discuții privind informațiile pe care platforma de social media le poate dezvălui utilizatorilor. Într-o încercare de transparentizare a modului de funcționare a rețelei, compania americană a cerut instituției guvernamentale să respecte libertatea de exprimare și să publice numărul de cereri formulate de agențiile de spionaj în 2014.

Rețeaua de socializare a afirmat că este dezamăgită de decizia judecătorului însă va continua să lupte pentru transparența online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *