UPDATE Bărbatul reținut în Franța în legătură cu uciderea lui Jamal Khashoggi a fost eliberat

UPDATE 09.12.2021: Presa internațională relatează că bărbatul arestat de către autoritățile franceze în prima parte a acestei săptămâni, suspectat că ar fi fost implicat în uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a fost eliberat.

BBC relatează că procurorii francezi au concluzionat că a fost victima unei identități greșite.

___________________________________________

Un bărbat de origine saudită, despre care se crede că a avut legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, a fost arestat în decursul zilei de marți de autoritățile franceze.

Poliția suspectează că bărbatul, numit Khalid Aedh al-Otaibi, este un fost membru al gărzii regale saudite, căutat de Turcia pentru crima comisă în octombrie 2018 în Ambasada saudită din Istanbul, conform The Guardian.

Marți seara, autoritățile franceze nu au reușit să confirme identitatea bărbatului. Un reprezentant al poliției a afirmat că „este încă posibil ca aceasta să fie persoana potrivită, la fel cum este totuși posibil să fie persoana greșită”.

Arabia Saudită susține, însă, că Franța greșește, întrucât că cei condamnați pentru crimă își ispășesc pedeapsa în Arabia Saudită. Mai mult, Riadul a transmis că așteaptă eliberarea imediată a bărbatului arestat pe aeroportul din Paris.

Khalid Aedh al-Otaibi este considerat a fi unul dintre membrii grupului de comando care l-au ucis pe Khashoggi. Acesta s-a aflat printre cele 17 persoane sancționate de SUA pentru rolul lor în crimă și se află pe lista roșie a Interpolului, după ce Turcia a emis un mandat de arestare pe numele său. Mai mult, este suspectat faptul că Otaibi este un apropiat al prințului moștenitor Mohammed bin Salman, fiind chiar un apropiat și ofițer de securitate personală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *