TikTok crește vârsta minimă pentru a putea face livestreaming pe platformă

TikTok anunță că va face schimbări la întregul sistem de livestream de pe platformă. Regulile ar urma să fie schimbate, astfel încât persoanele sub 18 ani să nu mai poate facă live-uri.

Conform postării de pe blogul  companiei, noile norme urmează să intre în vigoare de pe 23 noiembrie și, laolaltă cu restricția de vârstă pentru streaming, TikTok va mai impune una similară pentru transferul de banii pe care utilizatorii îi trimit sau primesc prin intermediul platformei.

Până acum persoanele de 16 ani sau peste puteau să facă live-uri pe TikTok și să primească bani. Noile reguli sunt menite să protejeze utilizatorii și facă secțiune de livestreaming o funcție dedicată, mai întâi, adulților.

Fundația TikTok este construită pe încrederea și siguranța comunității. Pentru a ne proteja utilizatorii și creatorii și pentru a le susține bunăstarea, lucrăm în mod constant pentru a evolua măsurile de protecție pe care le punem în aplicare”, a spus compania în postare.

TikTok mai spune că vrea să introducă funcția de a face un live la care doar cei peste 18 ani au acces. Sună bine pe hârtie, însă sistemul de verificare al vârstei este ușor de evitat, deci funcția poate se poate dovedi inutilă.

Săptămâna trecută, BBC a scos la iveală cum o rețea de agenții afiliate TikTok (și TikTok prin extensie) profitau de pe urma live-urilor făcute de refugiații sirieni. Aceștia cerșeau bani de la utilizatori, unele sume primite ridicându-se până la 1.000 de dolari. Înștiințată de această problemă, compania a spus că va corecta situația.

Deși nu e un răspuns direct al abaterilor menționate mai sus, măsurile sunt binevenite mai ales că TikTok, fiind un fenomen global și mai populară în rândul tinerilor, poate fi mult mai vulnerabilă în fața abuzurilor sau exploatărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *