Știa Facebook de implicarea Rusiei în politica americană de mai mult timp?

Implicarea Rusiei în alegerile americane din 2016 prin rețeaua de socializare Facebook nu mai este o enigmă pentru nimeni. Cu toate astea, există suspiciuni că aceste fapte au început cu mai mult timp înainte și conducerea avea cunoștință de acest lucru.

Mai precis, semnele de întrebare au apărut după ce Parlamentul Britanic a confiscat o serie de documente interne importante referitoare la activitatea rețelei de socializare. La scurt timp după aceea, specialiștii au observat că actele arătau că intervenția Kremlinului pe aplicație a fost observată de Facebook în 2014, conform Playtech.ro.

Autoritățile engleze se bazează și pe un mail al unui inginer de la Facebook, confirmă o activitate suspicioasă. În urmă cu patru ani, o anchetă internă a fost deschisă pentru această problemă. Concluzia a fost însă una neconcludentă.

liderul comitetului de cultură digitală, media și sport din cadrul Parlamentului Britanic a confirmat informațiile apărute în presă, însă a fost contrazis de un purtător de cuvânt al companiei conduse de Mark Zuckerberg, care a afirmat că oficialul nu are cunoștință de întreaga poveste.

Amintim faptul că Zuckerberg a refuzat, în mai multe rânduri, să dea explicații în fața aleșilor Marii Britanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *