Aleksei Navalnîi nu regretă că s-a întors în Rusia, deși se află de un an după gratii

La un an de la arestarea sa, chiar la întoarcerea în Rusia, opozantul politic Aleksei Navalnîi susține că nu are niciun regret. Într-o postare publicată luni pe Instagram, Navalnîi a afirmat că este mândru că s-a opus regimului.

„Nu regret nicio secundă”, a scris el pe Instagram, la exact un an de la arestarea sa. Liderul opoziției a fost arestat în 2021 după ce s-a întors din Germania, unde a primit îngrijiri medicale după ce a fost otrăvit de agenți GRU cu novichok.

Acesta a descris actuala situație din Rusia drept un război între „curajul și frica” poporului rus. „Am încercat cât am putut să-mi trag capătul frânghiei, trăgându-i lângă mine pe cei care sunt cinstiți și nu se mai tem”, a continuat Navalnîi, cerând restului populației ruse să conteste actuala putere de la Kremlin, conform The Independent.

În prezent, Aleksei Navalnîi ispășește o pedeapsă de 30 de luni în spatele gratiilor pentru că a încălcat un acord de eliberare condiționată pentru acuzațiile de corupție false aduse împotriva lui în 2014 – deși viața acestuia era pusă în pericol iar tratarea sa în Germania era singura speranță pentru a supraviețui. Mai mult, politicianul se confruntă cu noi acuzații, pentru extremism.

Tot luni, Uniunea Europeană a cerut Moscovei să-l elibereze pe Navalnîi și să pună capăt a ceea ce Bruxellesul a descris ca fiind o campanie consisentă de dezinformare împotriva criticului lui Putin și ai asociaților acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *