Un angajat al BBC, suspendat pentru că ar fi plătit o adolescentă pentru poze explicite

Instituția media britanică BBC a suspendat un angajat, după ce numele acestuia a fost implicat într-un scandal. Se crede că bărbatul ar fi plătit zeci de mii de lire sterline unei adolescente, încă de când aceasta avea 17 ani, pentru poze cu conținut explicit.

Informația a apărut prima oară în presă, într-o investigație a cotidianului britanic The Sun. BBC susține că a înregistrat încă din luna mai a acestui an o plângere, însă noile acuzații aduse joi, de o natură diferită, au determinat instituția să informeze și „autoritățile externe”, conform Reuters.

Poliția londoneză a fost informată despre caz, însă nicio acuzație formală nu a fost încă înaintată.

BBC a declarat că este vorba despre „un set de circumstanțe complexe și în mișcare rapidă” și că „lucrează cât mai repede posibil pentru a stabili faptele, pentru a informa în mod corespunzător următorii pași”.

Nici punctul de vedere al BBC și nici investigația The Sun nu precizează numele angajatului, dar ar fi vorba despre un prezentator. Investigația cotidianului conține mărturia mamei victimei, care susține că angajatul BBC i-a plătit fiicei sale, timp de trei ani, mai mult de 35 de mii de lire sterline în schimbul unor poze cu conținut explicit.

În luna mai, familia ar fi înaintat o plângere către instituția media, dar prezentatorul nu ar fi fost scos de pe post imediat.

Dezvăluirile din The Sun i-au făcut pe mulți prezentatori de sex masculin de la BBC sa iasă public și să nege că despre ei ar fi vorba. Gary Lineker, prezentatorul sportiv care a fost implicat recent într-o dispută cu BBC din cauza politicii sale privind social media, a declarat sâmbătă: „Urăsc să-i dezamăgesc pe cei care mă urăsc, dar nu sunt eu”.

Având în vedere că BBC este finanțat parțial de guvernul britanic, situația a stârnit și reacții din partea miniștrilor, care au îndemnat instituția media să acționeze rapid, dar cu prudență, întrucât în scandal este implicată o persoană tânără.

„Având în vedere natura acuzațiilor, este important ca BBC să primească acum spațiul necesar pentru a-și desfășura investigația, a stabili faptele și a lua măsurile adecvate”, a declarat pe Twitter Lucy Frazer, ministrul culturii, mass-media și sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *