Twitter amenință că va da Meta în judecată din cauza Threads

Twitter a amenințat compania condusă de Mark Zuckerberg că o va acționa în judecată din cauza Threads. Meta este acuzată că ar fi dezvoltat noua platformă social media folosind informații și cunoștințe din cadrul Twitter.

Unul dintre avocații Twitter, Alex Spiro, a trimis o scrisoare către Meta în care acuză compania că este implicată în „deturnarea sistematică, intenționată și ilegală a secretelor comerciale și a altor proprietăți intelectuale ale Twitter”. Conform Semafor, scrisoarea a fost trimisă la câteva ore după ce Threads a fost lansată oficial.

Twitter intenționează să aplice cu strictețe drepturile sale de proprietate intelectuală și solicită ca Meta să ia măsuri imediate pentru a înceta să mai folosească orice secrete comerciale Twitter sau alte informații foarte confidențiale”, a continuat avocatul Twitter în scrisoarea obținută de Semafor.

Dincolo de aceste aspecte, Meta mai este acuzată că a folosit foști angajați ai Twitter în echipa de dezvoltare a Threads, oameni care „au avut și continuă să aibă acces la secretele comerciale ale Twitter și la alte informații extrem de confidențiale”.

Meta a reacționat prompt prin vocea șefului departamentului de comunicare, Andy Stone, care a dezmințit că cineva de la Twitter ar fi lucrat la dezvoltarea noii platforme.

Nimeni din echipa de proiectare Threads nu este un fost angajat al Twitter – pur și simplu nu există”, a declarat Stone pentru Semafor.

Meta nu pare prea alarmată de amenințarea venită din partea avocatului Twitter (care este, coincidență sau nu, și avocatul personal al lui Elon Musk), însă scrisoarea reprezintă încă o dovadă că Threads este cea mai serioasă alternativă Twitter de până acum. De la preluarea lui Musk numele mai multor platforme au circulat pentru o perioadă (cu precădere Mastodon și, ceva mai recent, Bluesky), însă niciuna nu a reușit să convingă utilizatorii.

Threads are acum 30 de milioane de înregistrări pe platformă, asta după ce Zuckerberg anunțase că se atinsese numărul de 10 milioane la doar șapte ore de la lansare. Faptul că Threads este legată de contul de Instagram (ce are două miliarde de utilizatori) oferă posibilitatea utilizatorilor de a-și personaliza feedul mult mai ușor și repede, iar asta pentru că lista conturilor urmărite este importată de pe Insta.

Pe cât de ingenioasă este această mișcare, pe atât de problematică s-a dovedit în Uniunea Europeană. Threads nu este disponibilă în UE din cauza reglementărilor, care interzic schimbul de date personale între serviciile de social media ale Meta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *