Jurnaliștii francezi, ținta manifestanților anti-pașaport sanitar. Doi fotoreporteri, insultaţi şi scuipaţi de protestatari

Tensiunile din societatea franceză, cauzate de introducerea pașaportului sanitar, s-au revărsat asupra jurnaliștilor francezi. Într-un comunicat emis duminică, Sindicatul Naţional al Jurnaliştilor (SNJ) condamnă comportamentul participanților la un protest anti-pașaport asupra jurnaliștilor.

Sindicatul a „condamnat aceste atacuri asupra libertăţii de a informa şi de a fi informat, din orice parte ar veni”, se arată în documentul citat de G4Media.

Doi fotoreporteri AFP au fost insulați și scuipați în timp ce documentau protestele din Paris din acest weekend, incident catalogat de instuția media drept un „obstacol în calea libertăţii de informare şi integrităţii jurnaliştilor săi”, în timp ce alți jurnaliști, angajați ai postului public de televiziune din Franța, au fost nevoiți să părăsească protestul, după ce au fost hărțuiți.

Tot în Paris, doi reporteri ai canalului de știri BFMTV au fost etichetați de mulțimea nervoasă drept „colaboratori”, în timp ce în Besançon, Toufik de Planoise, reporter pentru Radio BIP / Média 25, a fost lovit cu pumnul de un activist de extremă-dreapta, conform RSF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *