Google elimină aplicațiile RT și Sputnik din Play Store-ul european

Google vine cu o nouă decizie privind brațul propagandistic al Kremlinului. Gigantul american a anunțat că elimină aplicațiile din Play Store ale publicațiilor RT și Sputnik pe teritoriul Uniunii Europene.

În concordanță cu activitatea pe care am prezentat-o pentru a reduce recomandările, pentru a întrerupe monetizarea și pentru a limita raza de acțiune a mass-mediei rusești finanțate de stat, aplicațiile mobile pentru canalele de știri rusești RT și Sputnik nu mai sunt disponibile în Play Store în Europa. Echipele noastre continuă să monitorizeze situația non-stop pentru a lua măsuri rapide”, a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru TechCrunch.

Decizia vine după ce compania a introdus o serie de sancțiuni și interdicții publicațiilor controlate de regimul de la Moscova. Mai întâi, Google a decis să oprească monetizarea conținutului de pe YouTube al acestor publicații, iar mai apoi le-a interzis complet de pe platformă. Măsură similară a fost adoptată și pe teritoriul Ucrainei.

La fel ca Meta, Google se coordonează cu decizia UE de a interzice aceste publicații să mai funcționeze pe teritoriul blocului comunitar. De când a început invazia Ucrainei, guvernele occidentale și marile companii tech au lucrat îndeaproape pentru a eficientiza măsurile luate împotriva rețelei de propagandă a Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *